IT byznys: Příjmy Googlu překonaly hranici miliardy dolarů

Microsoft: Představitel Zune opustí firmu * Sybase Inc. oznámila hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí a za celý rok 2006 * IBM podporuje zákon proti diskriminaci dle genetického kódu * Symantec prodlužuje dohodu o spolupráci s firmou HP * IBM kupuje firmu Softek * AutoCont partnerem SAP ČR * Citrix zveřejnil hospodářské výsledky za čtvrtý kvartál a zároveň celý fiskální rok 2006

Příjmy Googlu překonaly hranici miliardy dolarů

Zisk společnosti Google, provozovatele stejnojmenného internetového portálu, překonaly ve čtvrtém čtvrtletí (skončeném 31. prosince 2006) hranici miliardy dolarů, když dosáhly hodnoty 1,03 miliardy.
 
Jedná se o nárůst více než 66 procent oproti stejnému období roku 2005, kdy se Google chlubil příjmy 372 milionů dolarů. Také pokud jde o celkové příjmy, může si Google mnout ruce: utržil 3,2 miliardy dolarů, což opět znamená výrazný nárůst oproti 1,92 miliardám utrženým o rok dříve.
 
Zdroj: News.com

Microsoft: Představitel Zune opustí firmu

Podle středečního vyjádření společnosti Microsoft odchází z firmy manažer odpovědný za představení přehrávače Zune. Bryan Lee, viceprezident divize Entertainment and device, sehrál klíčovou roli také při formování strategie prodeje herní konzole XBox.
 
Lee pracoval jako pravá ruka šéfa divize Entertainment and Device, Robbieho Bacha. Jeho pozici nyní zaujme „vycházející hvězda“ Microsoftu, J. Allard, jeden z dřívějších manažerů produktu XBox . Lee plánuje opustit společnost v průběhu několika následujících týdnů.
 
Zdroj: News.com

Sybase oznámila hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí a za celý rok 2006

Sybase Inc. oznámila hospodářské výsledky za r. 2006, které překonaly očekávání managementu. Vyšší byly jak tržby, tak také výnosy na akcii. Sybase rovněž dosáhla rekordního ročního provozního cash flow. Příjmy Sybase Software, která Sybase zastupuje v České republice, vzrostly v roce 2006 o 28 %.
 
Meziročně vzrostly tržby Sybase Inc. o 15 % na 256,5 milionů USD oproti 223,0 milionů USD ve čtvrtém čtvrtletí 2005. Celkové tržby za prodej licencí se zvýšily o 10 % na 100,4 milionů USD a tržby za služby vzrostly o 5 % na 137,8 milionů USD. Tržby za přenos textových zpráv spojené s akvizicí společnosti Mobile 365, činily 18,2 milionů USD, a to v období od 8. listopadu 2006 do 31. prosince 2006.
 
Celkové tržby Sybase Inc. vzrostly o 7 % na 876,2 milionů USD. Tržby za licence vzrostly o 12 % na 326,8 milionů USD.  Předběžný provozní příjem vzrostl o 17 % na 174,6 milionů USD, což představuje nárůst provozního zisku o 20 %. Předběžný čistý výnos vzrostl o 19 % na 140,3 milionů USD, resp. EPS na 1,52 USD. V roce 2005 činil čistý výnos 117,8 milionů USD, resp. EPS byl 1,26 USD. GAAP provozní příjem vzrostl o 10 % na 133,8 milionů USD, což představuje provozní zisk 15  %.
 
Zdroj: Tisková zpráva

IBM podporuje zákon proti diskriminaci dle genetického kódu

Společnost IBM, jeden z největších světových zaměstnavatelů, v úterý veřejně oznámil svou podporu americkému federálnímu zákonu, který zakazuje diskriminaci osob založenou na jejich genetických informacích.
 
Jde o to, že díky poslednímu pokroku v oblasti genové medicíny mohou lékaři předepisovat efektivnější léčbu a léky v závislosti na informacích vyčtených z pacientovy genetické informace. Dokážou totiž například vyhodnotit pacientovu náchylnost k některým vážným chorobám, třeba cukrovce, rakovinu prsu nebo srdečním chorobám.
 
Ruku v ruce s tím se nicméně objevily hlasy, že informace z genů mohou být zneužity, a to i úřady či institucemi (např. pojišťovna odmítne uzavřít životní pojistku pacientovi s vyšším rizikem infarktu apod.). Spojené státy proto chystají zákon, který by přesně vymezoval oblasti, v nichž lze s touto informací pracovat. Společnost IBM nyní tomuto záměru přislíbila plnou podporu a připomněla například, že byla jedním z prvních světových zaměstnavatelů, který zákaz této diskriminace zakotvil do svých interních předpisů už v roce 2005.
 
Zdroj: News.com

Symantec prodlužuje dohodu o spolupráci s firmou HP

Společnost Symantec oznámila prodloužení kontraktu, s největším světovým výrobcem osobních počítačů, firmou HP. Výsledkem prodloužení dohody je, že desktopy a notebooky HP budou i nadále prodávány se zkušební verzí balíku Norton Internet Security. Po šedesátidenní zkušební lhůtě pak musí uživatelé v případě zájmu o další užívání produktu zaplatit za jeho licenci.
 
Finanční podrobnosti transakce nebyly zveřejněny.
 
Zdroj: News.com

IBM kupuje firmu Softek

Firma IBM ohlásila další z řady svých akvizic: Dohodla se na převzetí firmy Softek Storage Solutions, soukromou společnost specializující se na technologie ukládání a přenosu dat. IBM to oznámila v pondělí.
 
Softek je držitelem patentu pro přenos dat mezi různými platformami a prostředími. Právě tohoto patentu nyní bude moci využívat IBM – a také plánuje začlenit technologie využívající patent do svého portfolia. Cílem je podle vyjádření „Velké modré“, aby firemní zákazníci mohli přesouvat a manipulovat s daty za běhu aplikací, které tato data spravují.
 
Finanční podmínky transakce, která by měla být dokončena v březnu tohoto roku, nebyly zveřejněny. Akvizici ještě musí schválit antimonopolní úřad.
 
Zdroj: News.com

AutoCont partnerem SAP ČR

Koncem roku 2006 byla podepsána Partnerská smlouva mezi SAP ČR a společností AutoCont CZ a.s., která získala status Channel partner pro segmenty státní správy a automobilový průmysl.
 
Firma AutoCont CZ byla již dříve partnerskou společností pro oblast aplikační a integrační platformy SAP NetWeaver. V současnosti došlo zároveň k rozšíření kompetencí v oblasti služeb SAP.
 
„Nové partnerství má za cíl razantní průnik do služeb v oblasti automobilového průmyslu, veřejné správy, převážně ve zdravotnictví, a samosprávy,“ uvedl při příležitosti podpisu smlouvy Jozef Chamraz, ředitel divize SAP ve společnosti AutoCont CZ.
 
Zdroj: Tisková zpráva

Citrix zveřejnil hospodářské výsledky za čtvrtý kvartál a zároveň celý fiskální rok 2006

Citrix Systems, který působí v oblasti infrastruktury pro poskytování aplikací, oznámil hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí i celý fiskální rok 2006 (k 31.12.2006).
 
V posledním kvartálu roku 2006 dosáhl Citrix tržeb 321 milionů dolarů. Ve srovnání s 269 miliony dolarů tržeb za stejné období roku 2005 to znamená 19% nárůst. Roční tržby za celý rok 2006 činily 1,134 miliardy dolarů, což znamená 25% nárůst oproti loňskému roku (909 milionů).
 
Čistý zisk za čtvrté čtvrtletí roku 2006 byl 59 milionů dolarů, stejně jako před rokem. Čistý zisk za celý rok 2006 byl 196 milionů dolarů, ve srovnání se 166 miliony dolarů.
 
Zdroj: Tisková zpráva
Diskuze (6) Další článek: Radeony X2900 s R600 až v dubnu, R610 a R630 v květnu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,