IT byznys: Microsoft chce zvyšovat bezpečnost svých produktů – volí cestu akvizicí

Google, Yahoo, Microsoft a další se spojují v boji proti podvodným proklikům * McAfee hodlá propouštět obchodníky pro oblast největších zákazníků * Sun Microsystems oznamuje výsledky za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2006 * Český IT trh roste, jedničkou byla loni IBM * GRISOFT má nového viceprezidenta pro komunikaci * Acer se stane celosvětovým dodavatelem osobních počítačů pro společnost Emirates

Google, Yahoo, Microsoft a další se spojují v boji proti podvodným proklikům

Poté, co dlouhou dobu čelili silné kritice zadavatelů reklamy, a poté, co prohráli některé soudní spory, se významné webové vyhledávače rozhodly spojit a začít společně bojovat s podvodnými prokliky reklamních odkazů. Přinejmenším plánují tyto prokliky kvantifikovat, aby bylo možné přesněji stanovit cenu za skutečný proklik.

Podvodný proklik nastane v okamžiku, kdy dojde k záměrnému kliknutí na online reklamu, které však není způsobeno koupěchtivým zákazníkem, ale typicky škodlivým kódem nebo jinou webovou stránkou. Výsledkem pak je, že inzerent zaplatí za mnohem vyšší počet kliknutí, než kolik je realizováno skutečnými surfaři.

Společnosti Google, Yahoo, Microsoft, Ask.com, Looksmart a některé další se tedy spojily s agenturami Interactive Advertising Bureau a Media Rating Council a vytvořily společně Click Measurement Working Group (skupinu pro práci na měření počtu kliknutí). Prvním cílem skupiny je vytvořit pravidla a metriky, díky nimž bude možné stanovit počet podvodných kliknutí oproti kliknutím regulérním. V současnosti se totiž inzerenti nemohou s portály domluvit ani přibližně: Google a Yahoo tvrdí, že podvodných kliknutí je minimum, inzerenti hovoří o 30 procentech.

Zdroj: CNet News

Microsoft chce zvyšovat bezpečnost svých produktů: volí cestu akvizicí

Společnost Microsoft zveřejnila plány, jak dosáhnout rychlého a přitom významného zvýšení bezpečnosti jejích produktů. Hodlá se vydat cestou akvizicí: rozhlíží se tedy po příhodných firmách zabývajících se bezpečnostními řešeními, které by mohla koupit a co nejrychleji integrovat do svého vývojového procesu.
 
V nedávné době už došlo ke dvěma akvizicím, které můžeme do této strategie zařadit: Microsoft koupil firmy Winternals a Whale Communication. Šéf bezpečnosti produktů britského Microsoftu, Gopal Kutwaroo, k tomu dodává: „Rychlé akvizice, spojené s přirozeným růstem naší společnosti, zůstávají hlavními pilíři naší bezpečnostní strategie.“
 
Například zmíněný nákup společnosti Whale Technology proběhl především proto, že Microsoftu učarovala znalost bezpečnostních technologií souvisejících s protokolem IP.
 
Zdroj: CNet News
 

McAfee hodlá propouštět obchodníky pro oblast velkých zákazníků

Společnost McAfee, známý výrobce bezpečnostních produktů, ohlásila záměr propustit přibližně 25 zaměstnanců z divize, která se stará o prodej produktů velkým zákazníkům.
 
Rostoucí oblastí pro McAfee je totiž především segment malých a středních zákazníků, a právě na prodej těmto cílovým skupinám se hodlá firma nejvíce zaměřit.
 
Zdroj: CNet News
 

Sun Microsystems oznamuje výsledky za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2006

Společnost Sun Microsystems oznámila výsledky za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2006, který skončil k 30. červnu 2006. Příjmy za čtvrté čtvrtletí činily 3,828 miliardy dolarů, což představuje nárůst o 29 procent proti 2,974 miliardám dolarů za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2005. Meziroční nárůst příjmů byl způsoben jak prodejem a zvyšující se mírou využívání operačního systému Solaris 10, tak i produktů uvedených na trh v posledním období. Příjmy divize Computer Systems Products vzrostly v meziročním srovnání o 15 %, což představuje druhé čtvrtletí růstu příjmů za sebou.
 
 „Na cestě k návratu společnosti Sun Microsystems k růstu a zisku jsme velmi výrazně pokročili. Příjmy, objednávky a rezervy trvale rostou – což je ukazatelem, že získáváme na dynamice, důvěře trhu a podílu na něm,“ řekl Jonathan Schwartz, prezident a generální ředitel společnosti Sun Microsystems. „Naše postavení se neustále zlepšuje, což, mimo jiné, dokládají tyto skutečnosti: počet licencí systému Solaris přesáhl ve čtvrtém čtvrtletí pět milionů, a to především na serverech značky Dell, HP a Sun. Roste i poptávka po platformě Java v datových centrech a v předních uživatelských zařízeních. A otevřením našich platforem UltraSPARC pro Ubuntu Linux dokazujeme kvalitu našich produktů i zájem nabídnout zákazníkům možnost volby.“
 
Zdroj: Tisková zpráva
 

Český IT trh roste, jedničkou byla loni IBM

Český trh v loňském roce v oblasti IT služeb vykázal podle studie analytické společnosti IDC růst 15,3 procenta. Studie IDC v průběhu let 2005 až 2010 předpokládá roční růst trhu s IT službami na úrovni 9,9 %.
 
Podle výsledků studie se v roce 2005 stala vedoucím dodavatelem IT služeb v České republice společnost IBM ČR. IBM jako dodavatel služeb uspělo díky výraznému růstu své divize IBM Global Technology Services (GTS).
 
Zdroj: Tisková zpráva
 

GRISOFT má nového viceprezidenta pro komunikaci

GRISOFT, dodavatel bezpečnostního software AVG, představil posilu svého týmu. Pozici viceprezidenta pro komunikaci zaujal Larry Bridwell, který do Brna přichází z prestižní organizace ICSA Labs.
 
„Larry během svého působení v ICSA Labs získal pověst na slovo vzatého odborníka se schopností přesně analyzovat a vyjádřit i složité problémy,“ vysvětluje Karel Obluk, technický ředitel a jednatel společnosti GRISOFT. „Pro GRISOFT představuje jeho příchod významné posílení schopnosti oslovit odbornou veřejnost doma i v zahraničí.“
 
Úkolem Bridwella bude zastupovat GRISOFT na mezinárodních konferencích, v pracovních skupinách a při dalších příležitostech.
 
Zdroj: Tisková zpráva
 

Acer se stane celosvětovým dodavatelem osobních počítačů pro společnost Emirates

Společnost Acer oznámila, že uzavřela dohodu se společností Emirates Airlines na vybavení jejích kanceláří na celém světě svými počítači.
 
Tříletý kontrakt zní na dodávku více než 21 000 stolních počítačů pro kanceláře společnosti Emirates Airlines ve více než 120 zemích.
 
Zdroj: Tisková zpráva
Diskuze (7) Další článek: 82 493 bodů v 3DMarku 2001 SE na sestavě s 5,2 GHz Conroe

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,