IT byznys: LG ohlásila podporu standardu HD DVD

iTunes prohloubila dohodu s ComedyCentral * IBM buduje konzultační centrum v Indii * Apple ohlásil přesné datum konání významné vývojářské konference * Apple: 1000 aplikací už bylo portováno na platformu Intel Mac * AT&T kupuje BellSouth * Intel ohlásil snížené odhady tržeb za první čtvrtletí * Cleverlance ohlásila výsledky za rok 2005 * AT Computers autorizovaným distributorem Lenovo na Slovensku

LG ohlásila podporu standardu HD DVD

Společnost LG Electronics, jeden ze světových největších výrobců optických mechanik, ve středu ohlásila, že kromě podpory standardu Blue-ray bude ve svých mechanikách podporovat i konkurenční technologii HD DVD.

Až dosud byla LG Electronics společně s dalšími významnými výrobci mechanik a elektroniky jako Sony, Dell, Philips nebo Matsushita Panasonic spojována takřka výhradně se standardem Blue-ray a byla považována za člena „Blue-ray klanu“.

LG je tak druhou významnou firmou, která se rozhodla začít podporovat kromě Blue-ray i standard HD DVD. První významnou vlaštovkou byl v loňském roce Hewlett-Packard.

První výrobek LG podporující standard HD DVD je očekáván později v letošním roce.

Zdroj: News.com

iTunes prohloubila dohodu s ComedyCentral

Zajímavá zpráva přišla ze společnosti Apple, která prohloubila svou dosavadní dohodu týkající se jejího produktu iTunes a televizní stanice ComedyCentral. V návaznosti na tuto dohodu došlo ve středu ke spuštění nové služby nazvané Multi-Pass, která uživatelům umožňuje stahovat televizní pořady.

Uživatelé přitom mohou volit mezi měsíčním předplatným zahrnující za poplatek $9.99 stažení 16 nových epizod vybraného pořadu (konkrétně jde o televizní show The Daily Show with Jon Stewart a nebo také The Colbert Report), a nebo mezi platbami za jednotlivé díly ohodnocené částkou $1.99.

Zvolený model se v tomto případě mírně liší od běžného předplatného používaného službami typu Napster nebo Rhapsody. V něm totiž uživatelé ztrácejí na předplacené pořady nárok v okamžiku, kdy se z předplatného odhlásí, zatímco v případě modelu Multi-Pass zůstane pořad, který si jednou stáhli, navždy jejich majetkem.

Zdroj: News.com

IBM buduje konzultační centrum v Indii

Indie si i nadále zachovává svou přitažlivost a atraktivitu, pokud jde o investice významných společností. Nejnovější zpráva ze společnosti IBM přitom tento fakt jen podtrhuje.

IBM buduje v indickém Bangalore velké konzultační centrum pod názvem Global Business Solution Center. Novým záměrem firmy je iteračně posílat do Bangaloru kolem 300 svých odborníků a konzultantů, jejichž úkolem bude poskytovat odborné poradenství a konzultace vývojovým týmům, především pak v oblasti návrhu aplikací.

Zdroj: News.com

Apple ohlásil přesné datum konání významné vývojářské konference

Společnost Apple Computer v úterý ohlásila přesné datum konání její významné celosvětové vývojářské konference. Akce, která se bude konat v kalifornském San Franciscu, je naplánována na 7. až 11. srpen. Jedním z hlavních cílů konference bude motivovat vývojáře k vývoji pro počítače Mac založené na platformě Intel.

Zdroj: News.com

Apple: 1000 aplikací už bylo portováno na platformu Intel Mac

CFO společnosti Apple, Peter Oppenheimer, v úterý prohlásil, že už více než 1000 aplikací bylo portováno na platformu Mac založenou na technologiích firmy Intel. Připustil nicméně, že některé z těchto aplikací dosud čelí výzvám týkajícím se jejich rychlosti a výkonu.

Oppenheimer dále řekl, že Apple je v rychlosti přechodu na platformu Mac Intel přibližně o rok vpředu oproti plánovanému rozvrhu. „Už dnes máme 1000 univerzálních aplikací, a další jsou samozřejmě na cestě,“ říká Oppenheimer. Některé aplikace nicméně neběží na Mac Intel stejně svižně, jako tomu je na jejich původních platformách. Jedná se třeba o Adobe Photoshop. „Pokročilí uživatelé zřejmě zaznamenají rozdíl ve výkonu. Buď to pro ně bude přijatelné, a nebo ne.“

Zdroj: CRN

AT&T kupuje BellSouth

K velmi významné akvizici došlo na americkém telekomunikačním trhu. Podle nedělního vyjádření společnosti AT&T Inc. se tato firma rozhodla koupit dosavadního telekomunikačního rivala BellSouth Corp. Největší americký telekomunikační operátor, AT&T, za celou transakci zaplatí přibližně 67 miliard amerických dolarů. Získá však úplnou kontrolu nad největším provozovatelem sítě mobilních telefonů – operátorem Cingular Wireless.

Zdroj: Marketwatch

Intel ohlásil snížené odhady tržeb za první čtvrtletí

Společnost Intel Corp. v pátek oznámila snížené odhady příjmů za první čtvrtletí roku 2006. Podle původních odhadů firma počítala s tržbami 9.1 až 9.7 miliard dolarů, nyní svůj odhad snížila na 8.7 až 9.1 miliard.

Zdroj: Marketwatch

Cleverlance ohlásila výsledky za rok 2005

Společnost Cleverlance, přední dodavatel vícevrstvých řešení ve střední Evropě, dosáhla v roce 2005 obratu ve službách ve výši 291 milionů Kč. Dosažený obrat představuje ve srovnání s rokem 2004 růst o 60 %, plánovaný obrat byl překročen o 8 %. Počet zaměstnanců se zvýšil ze 196, na konci roku 2004, na současných 260 a stále roste. Fluktuace zaměstnanců se pohybuje okolo 8 %.

„Rok 2005 byl dalším v řadě úspěšných let výrazného růstu obratu, ze založení slovenské pobočky a akvizice společnosti Brain Systems budeme těžit zejména v roce letošním,“ komentuje rok 2005 Jiří Bíba, Sales Director Cleverlance. „Díky posílenému týmu, zaměřenému na dodávky SW řešení, o projektové manažery, analytiky, SW architekty a vývojáře v J2EE i Microsoft .NET zvyšujeme naši schopnost dodávat rozsáhlé projekty a řešení na klíč.“

Zdroj: Tisková zpráva

AT Computers autorizovaným distributorem Lenovo na Slovensku

Společnost AT Computers oznámila, že se stala autorizovaným distributorem produktů Lenovo pro Slovenskou republiku. Distribuční smlouva vstoupila v platnost ke dni podpisu, tedy 1. března 2006.

Dohoda se týká autorizované distribuce kompletního portfolia Lenovo pro oblast Slovenské republiky. Díky tomu, že se společnost AT Computers nyní stává autorizovaným distributorem Lenovo, může svým obchodním partnerům na Slovensku nabídnout v oblasti distribuce produktů této značky lepší informace o dostupnosti zboží a speciální obchodní podmínky. Středně velcí a velcí obchodní partneři se navíc mohou těšit na možnost zpětných rabatů. Podpisem smlouvy AT Computers srovnala produktová portfolia značky Lenovo pro ČR a SR a vytvořila si další předpoklady pro podstatné zvýšení obratu v nadcházejícím období. Ve svém širokém portfoliu má Lenovo i tak významné značky jako jsou notebooky ThinkPad a desktopy ThinkCenter, které převzala spolu s akvizicí divize osobních počítačů od společnosti IBM.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze (22) Další článek: Záplata pro Kerio MailServer opravuje bezpečnostní chyby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,