IT byznys: Intel chystá na rok 2007 cenový boj

Trh s mobilní zábavou se do roku 2011 zdvojnásobí a dosáhne 38 miliard dolarů * Prodeje stolních počítačů rostou navzdory stagnaci v USA * V prvním čtvrtletí roku 2007 vzrostou ceny DVD disků * Seagate koupil firmu zabývající se ukládáním dat * Společnost Symantec jmenuje Andrease Zeitlera do čela Centrálního regionu v oblasti EMEA * Oracle za druhé čtvrtletí vykazuje o 20 procent vyšší GAAP zisk na akcii

Intel chystá na rok 2007 cenový boj

Ve druhém čtvrtletí roku 2007 chystá společnost Intel, výrobce počítačových procesorů, poměrně silnou cenovou válku. Například čtyřjádrový procesor Quad Q6600 by měl spadnou až na 530 amerických dolarů.
 
Procesor přitom přijde na trh zřejmě v lednu roku 2007 a bude zpočátku prodáván za cenu okolo 850 dolarů. Následným výrazným zlevněním se Intel podle dostupných zdrojů pokusí výrazně oživit trh tohoto typu procesorů.
 
Intel přitom chce ve druhém čtvrtletí zlevnit i další procesory, například Core 2 Duo E6700, E6600, E6400, E6300 a E4300. U procesoru E6700 má třeba dojít ke slevě z 530 dolarů na 316.
 
Zdroj: Digitimes

Trh s mobilní zábavou se do roku 2011 zdvojnásobí a dosáhne 38 miliard dolarů

Podle výsledků výzkumu, který byl realizován společností Informa Telecoms & Media, by se měl objem trhu s mobilní zábavou (mobile entertainment) do roku 2011 zdvojnásobit a měl by dosáhnout obratu ve výši 38 miliard dolarů. V roce 2006 přitom dokázal tento segment od zákazníků „vybrat“ podle odhadů zhruba 18,8 miliard amerických dolarů.
 
„Největší část zisků bude dále generována službami typu vyzváněcí melodie, tapety na displeje mobilních telefonů a hudba stahovaná do mobilů, bude však vzrůstat i podíl dalších služeb, zejména televizních,“ uvádí se ve zprávě. Zejména mobilní televize má podle zprávy potenciál dosáhnout „raketového nárůstu“ a „fenomenálního rozvoje“.
 
Zdroj: Digitimes

Prodeje stolních počítačů rostou navzdory stagnaci v USA

Ve třetím čtvrtletí letošního roku vzrostly celosvětové prodeje osobních počítačů o 9,1 %. Stalo se to navzdory faktu, že ve Spojených státech byl nárůst prakticky nulový. Uvedla to společnost International Data Corporation (IDC).
 
Nárůsty ve všech regionech s výjimkou Spojených států byly vyšší než se čekalo. Na základě toho jsou také analytici optimističtí, pokud jde o výhled na příští rok.
 
V USA překvapivě stagnují objednávky komerční sféry, zatímco koncoví uživatelé se chovají podle předpokladů. Pomalý nárůst je podle některých názorů způsobem také tím, že výrobci v uvedeném období nepřinesli prakticky žádné inovace ani nové technologie.
 
Zdroj: Newsfactor

V prvním čtvrtletí roku 2007 vzrostou ceny DVD disků

Podle čtvrtečního vydání čínského vydání listu Economic Daily News dojde v prvním čtvrtletí roku 2007 k dočasnému nárůstu cen disků DVD. Někteří významní výrobci disků totiž přeruší výrobu v polovině února po dobu prázdnin v době čínského nového roku. Jedná se kromě jiného o firmy CMC Magnetics a Ritek.
 
Důsledkem toho bude snížení produkce disků přibližně o třetinu, v souvislosti s čímž hodlají výrobci zvýšit ceny o přibližně 5 až 10%.
 
Zdroj: Digitimes

Seagate koupil firmu zabývající se ukládáním dat

Firma Seagate Technology oznámila záměr koupit firmu EVault zabývající se ukládáním, zálohováním a obnovou dat. EVault se přitom specializuje na online služby a internetová řešení, což by mělo pomoci společnosti Seagate vymanit se z ryze hardwarového zaměření, kterým je nyní vyhlášena.
 
EVault byl založen v roce 1997, má více než 250 zaměstnanců a celosvětově obsluhuje více než 8500 zákazníků. Seagate za akvizici zaplatí přibližně 185 milionů dolarů v hotovosti.
 
Zdroj: News.com

Společnost Symantec jmenuje Andrease Zeitlera do čela Centrálního regionu v oblasti EMEA

Společnost Symantec Corp. jmenovala Andrease Zeitlera viceprezidentem a regionálním manažerem pro svůj Centrální region v Evropě. Region zahrnuje Německo, Rakousko, Švýcarsko, Polsko, Maďarsko, Českou republiku, Rumunsko, Bulharsko, Slovensko a balkánské země.
 
Andreas Zeitler nastoupil do společnosti Symantec dnes z německé pobočky společnosti BMC Software, kde byl regionálním viceprezidentem. Předtím byl výkonným viceprezidentem pro oblast Střední Evropy ve společnosti Software AG. Ve své dvacetileté kariéře v softwarovém průmyslu Zeitler zastával také manažerské pozice v technické podpoře, marketingu a prodeji ve společnostech Lotus Development, Central Point Software a Novell a měl na starosti trhy od severských zemí až po Afriku a od Velké Británie až po Blízký východ.
 
Zdroj: Tisková zpráva

Oracle za druhé čtvrtletí vykazuje o 20 procent vyšší GAAP zisk na akcii

Společnost Oracle Corporation oznámila, že se jí ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2007 podařilo zvýšit zisk na akcii podle principů GAAP o 20 % v porovnání se stejným čtvrtletím předchozího roku a to na 0,18 dolaru.
 
Celkové tržby podle principů GAAP za druhé čtvrtletí vzrostly o 26 % na 4,2 miliardy dolarů, zatímco čtvrtletní čistý zisk podle principů GAAP vzrostl o 21 % na 967 miliónů dolarů. Celkové GAAP tržby z prodeje softwaru vzrostly o 23 % na 3,2 miliardy dolarů, přičemž tržby z nových licencí na databáze a middleware vzrostly o 9 % a tržby z nových licencí na aplikace vzrostly o 28 %. Tržby z prodeje služeb vzrostly proti stejnému čtvrtletí předchozího roku o 41 % na 949 miliónů dolarů.
 
Non-GAAP zisk na akcii za druhé čtvrtletí vzrostl o 18 % na 0,22 dolaru a non-GAAP čistý zisk proti stejnému čtvrtletí předchozího roku vzrostl o 20 % na 1,17 miliardy dolarů.
 
Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze (2) Další článek: Lexar JumpDrive Lighting s kapacitou 4 GB

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,