IT byznys: Disney kupuje Pixar Studios

Microsoft zaměstnal bývalého výzkumného pracovníka Yahoo * Sun má významného zákazníka: American Express * KASA.cz byla v loňském roce velmi úspěšná * BGS Levi Group vloni prodala přes 40 tisíc počítačů * Společnosti Cleverlance a FileNet se dohodly na spolupráci

Steve Jobs ve vedení Disney

Společnost Walt Disney v úterý ohlásila velmi zajímavou akvizici: zaplatí částku 7,4 miliardy dolarů za firmu Pixar Animation Studios. Na celé transakci je z našeho pohledu zajímavé především to, že díky ní se dostane šéf Applu – Steve Jobs – mezi šéfy Disney. Jobs je totiž vlastníkem Pixar Animation Studios.

V rámci dohody, která by měla být definitivně dotažena letos v létě, se do vysokých funkcí v Disney dostanou dva dosavadní zaměstnanci Pixar Animation Studios. Ed Catmull, který vykonával funkci prezidenta Pixaru, byl jmenován prezidentem sloučených Pixar and Disney Animation Studios. John Lasseter, dosavadní výkonný viceprezident Pixaru, byl jmenován CCO (Chief Creative Officer).

Někteří komentátoři však pochybují o tom, že Jobs bude moci vykonávat obě své funkce, jak ve společnosti Disney, tak v Apple. Může také dojít k případnému střetu zájmů. „Je to, jako byste při vyjednávání seděli na obou stranách stolu,“ říká například Espen Eckbo z darmouthské univerzity.

Zdroj: News.com

Microsoft zaměstnal pracovníka od konkurence

Společnost Microsoft jmenovala dřívějšího výzkumného pracovníka Yahoo do pozice šéfa nové divize. Ta se bude zabývat právě výzkumem a vývojem nových produktů.

Projekt označovaný „Live Labs“ bude zahrnovat některé dosavadní zaměstnance Microsoft Research a také MSN. Povede jej právě Gary Flake, který byl do Microsoftu najat loni. Někteří zaměstnanci Live Labs budou kromě nových aktivit dále pracovat na svých dosavadních pozicích, jiní lidé se budou novému projektu věnovat na plný úvazek.

Flake chce ve své nové roli především zrychlit frekvenci představování nových verzí a nových produktů. „Dříve ve světě softwarového inženýrství stačilo vydávat nové verze v řádu měsíců nebo let. Nyní, také vzhledem k rozšíření a významu internetu, se jedná o mnohem kontinuálnější proces.“

Zdroj: News.com

Sun má významného zákazníka: American Express

Společnost Sun Microsystems se může pochlubit novým, prestižním zákazníkem. V sítích jeho Java Enterprise System přistála společnost vydávající platební karty, American Express. Amex bude používat JES middleware namísto svého stávajícího vybavení. Změna se bude týkat všech 70 000 zaměstnanců firmy.

Sun prodává svůj JES software za 140 dolarů za licenci (za počítač jednoho zaměstnance), a to za jeden rok. V tomto poplatku je samozřejmě zahrnuto i využití technologie pro veřejný web firmy.

Zdroj: News.com

KASA.cz byla loni velmi úspěšná

Skupina obchodů KASA.cz, provozovaná společností EUROCOMM Group, dosáhla za rok 2005 obratu ve výši téměř půl miliardy korun. Tato hodnota je rekordním číslem v celé historii společnosti.

Velká část úspěšného výsledku byla dosažena především v druhém pololetí loňského roku. Pokud jde o podíl prodeje na splátky, byl původně stanovený cíl dokonce lehce překonaný.

Loňský rok byl obchodně úspěšným také pro slovenskou pobočku HEJ.sk. Její obrat přesáhl hranici 110 milionů slovenských korun.

Zdroj: tisková zpráva

BGS Levi Group prodala přes 40 tisíc počítačů

Společnosti holdingu BGS LEVI Group a.s. (tj. LEVI International a.s., BGS Distribution a.s., BGS Distribution Czech s.r.o. a BGS Retail s.r.o.) dodaly v roce 2005 na český a slovenský trh více než 41 tisíc kusů počítačů značek LYNX, DigiPro a BRAVE.

V roce 2005 bylo prodáno 26 744 kusů desktopů, serverů a notebooků LYNX, což ve srovnání s rokem 2004 představuje nárůst o 39 %. Od roku 2003 se prodeje počítačů LYNX více než zdvojnásobily. Prodeje PC této značky vzrostly jak v dealerské síti, tak v obchodních řetězcích.

V posledním čtvrtletí roku 2005 odkoupila společnost BGS Retail s.r.o., člen skupiny BGS LEVI Group, od společnosti AAC Czech a.s. značku BRAVE. Ta je, podle statistik časopisu Reseller Magazine, nejsilnější značkou počítačů v České republice (dle množství prodaných kusů za rok 2004). Loni se v tuzemsku pod touto značkou prodalo 34 000 kusů počítačů.

„Se začátkem roku 2006 jsme také zahájili dodávky počítačů BRAVE do dealerské sítě. Určitě se nechystáme značku BRAVE nabízet výlučně obchodním řetězcům. Specializovaní prodejci výpočetní techniky jsou totiž pro většinu zákazníků stále hlavním místem pro nákup nového počítače,“ uvedl marketingový ředitel LEVI International a.s. Leoš Kalandra.

„Značky BRAVE a LYNX si nebudou konkurovat. Naopak chceme, aby si každý zákazník našel v naší nabídce ideální počítač, ať už půjde o nového zákazníka, který si nechá počítač doporučit, nebo o toho, který díky svým znalostem už přesně ví, po jaké konfiguraci či značce sáhnout,“ dodal Kalandra.

Zdroj: tisková zpráva

Cleverlance a FileNet se dohodly na spolupráci

Společnosti Cleverlance, středoevropský dodavatel vícevrstvých řešení, a FileNet uzavřely partnerství. Cleverlance se tak oficiálně stal FileNet ValueNet Partnerem.

Spolupráce obou firem spočívá především ve vzájemné podpoře při poskytování služeb a produktů svým zákazníkům. Jako partner získává Cleverlance rovněž přístup k nejnovějším technologiím společnosti FileNet.

„Partnerství s firmou FileNet nám umožňuje rozšířit nabídku služeb v oblastech, které jsou našimi klienty žádané, a my tak můžeme jejich potřeby uspokojovat v komplexnějším rozsahu. Jedinečná platforma FileNet P8 přináší plně integrované řešení pro správu dokumentů a řízení procesů, které umožňuje efektivní a bezpečnou správu dokumentů, automatizaci a optimalizaci procesů a v neposlední řadě usnadňuje zpracování elektronických formulářů, e-mailů i faxů,“ řekl Richard Siegl, DMS/CMS SW Architect společnosti Cleverlance.

Zdroj: tisková zpráva

Váš názor Další článek: Připravuje se informační kampaň k přechodu na digitální vysílání

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,