IT byznys: Dell v Číně představuje levné počítače

Yahoo jmenuje nového šéfa boje s podvodnými prokliky * Motorola se chystá vykázat ztrátu, finanční ředitel odchází do důchodu * Microsoft Česká republika je nejlepší pobočka firmy na světě * AutoCont zvyšuje své tržby i zisk * Akcionáři Palmu očekávají uzavření obchodu s Motorolou * Sun najímá zakladatele Debianu

Yahoo jmenuje nového šéfa boje s podvodnými prokliky

Společnost Yahoo, provozovatel stejnojmenného internetového portálu, povýšila jednoho ze svých řadových právníků do exekutivní pozice – Reggie Davis se stává novým šéfem oddělení pro boj s podvodnými prokliky v reklamních systémech Yahoo.

Reggie Davis se přitom v dané oblasti pohybuje už velmi dlouho: Přes sedm let pomáhá společnosti v právní rovině bojovat s obviněními reklamních zadavatelů týkajících se nefunkčnosti reklamního systému, nepřesného měření počtu kliknutí a nejrůznějších podvodných aktivit. Nyní je tedy Davisovou prvotní zodpovědností snižovat četnost zneužití reklamních kliknutí.

Zdroj: News.com

Motorola se chystá vykázat ztrátu, finanční ředitel odchází do důchodu

Společnost Motorola oznámila, že podle předběžných odhadů dojde při zveřejnění finančních výsledků za poslední fiskální čtvrtletí k vykázání ztráty. Podle středečního varování došlo v předmětném období k podstatně nižším prodejům v divizi mobilních zařízení, než se všeobecně předpokládalo.

Společnost odhaduje za první čtvrtletí ztrátu ve výši 7 až 9 centů na akcii při tržbách 9,2 až 9,3 miliardy dolarů. Součástí zprávy je informace, že stávající firemní šéf financí, David Devonshire, odejde k 1. Dubnu do důchodu.

Zdroj: News.com

Microsoft Česká republika je nejlepší pobočka firmy na světě

Microsoft Česká republika byl vyhlášen nejlepší pobočkou společnosti za první pololetí fiskálního roku 2007. České pobočce se takového uznání dostalo poprvé v její historii.

Mezi hlavní důvody pro jeho udělení patřilo vysoké přeplnění plánu prodeje a výrazný nárůst tržního podílu, ale také další faktory, jako například otevření prvního technologického centra pro podporu mobilních technologií v rámci Microsoftu v Praze. Mezi třemi nejlepšími pobočkami Microsoftu na světě se dále umístilo Irsko a Rusko.

„Podařilo se nám vytvořit dobré startovací podmínky pro realizaci naší růstové strategie, v rámci které chceme zdvojnásobit v průběhu následujících tří let objem podnikání a vybudovat z české pobočky platformu pro další udržitelný růst,“ uvedl Michal Čupa, generální ředitel Microsoftu Česká republika.

Zdroj: Tisková zpráva

Dell v Číně představuje levné počítače

Druhý největší světový výrobce počítačů, společnost Dell, představila tento týden v Číně koncept levného osobního počítače. Jeho cílem je napomoci ještě rychlejšímu rozšíření výpočetní techniky v regionu. Čína je i tak nejrychleji se rozvíjejícím odbytištěm Dellu, tento krok tedy zmíněnou charakteristiku zřejmě ještě podtrhne.

Počítače se pohybují v cenových hladinách mezi 335 a 520 dolary. Touto cenou chce Dell přitáhnout čínské trhy ještě více ke svým počítačům: v Číně prozatím patří Dellu na trhu třetí místo, na záda se dívá především konkurentu Lenovo.

Zdroj: ZDNet

AutoCont zvyšuje své tržby i zisk

Společnost AutoCont CZ a.s. oznámila své výsledky za rok 2006. Rok 2006 také zhodnotila jako velice pozitivní, převážně v oblasti prodeje služeb.

Společnost AutoCont CZ dosáhla v roce 2006 celkových tržeb 2.313 mil Kč, což je o 5 % více než v roce 2005. Tržby z prodeje služeb z toho činily 556 mil Kč, což je historicky nejvyšší dosažená hodnota. Podle předběžných údajů se zisk před zdaněním ve srovnání s rokem 2005 zvýšil o 20% a dosáhl hodnoty 101 mil Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

Akcionáři Palmu očekávají uzavření obchodu s Motorolou

Podle středečního vyjádření očekává hlavní akcionář společnosti Palm, že firma Motorola oznámí akvizici, podle které dojde k převzetí Palmu právě Motorolou za částku přibližující se 2 miliardám dolarů. Akcionář nechtěl být podle dostupných informací jmenován.

Zdroj: CRN

Sun najímá zakladatele Debianu

Zakladatel linuxové distribuce Debian GNU/Linux, Ian Murdock, se stává důležitým mužem ve firmě Sun. Bude zodpovědný za vytvoření vize, která umožní další rozvoj a rozkvět zejména systému Sun Solaris.

Murdock působí také jako CTO (Chief Technical Officer) v nadaci Linux Foundation. Jeho základním úkolem v Sunu je nyní kompletně vytvořit novou strategii, která (podle samotného Murdocka) „umožní rozvoj jak systému Solaris, tak obecně systémům a strategiím založeným na myšlence GNU/Linuxu“.

Zdroj: Newsfactor

 

Diskuze (2) Další článek: Fujitsu Siemens Computers nabízí SSD disky v noteboocích

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,