Apple | Obnovitelné zdroje

iPhony budou zelenější. Apple přesvědčil Foxconn a TSMC, aby používaly pouze obnovitelnou energii

S dobrým pocitem, že neškodíte přírodě, si můžete jít do obchodu pro svůj příští iPhone. Apple ve čtvrtek oznámil, že přesvědčil dalších 15 dodavatelů, aby jeho produkty vyráběli pouze z obnovitelné energie. Jsou mezi nimi i jeho klíčoví dodavatelé Foxconn a výrobce čipů TSMC.

Celkový počet firem, které spolupracují s Applem a zařekly se využívat pouze čistou energii, se tak s novým oznámením vyšplhal na 44. Výrobce iPhonů se díky tomu dostal do pozice nejzelenější velké technologické společnosti na světě, protože žádný z konkurentů ve svých snahách nezašel tak daleko. Například takový Amazon stále nemá ani jasně stanovenou strategii, jak se svými emisemi bojovat.

Nejen u dodavatelů Apple energii z obnovitelných zdrojů řeší. Jeho slavný kalifornský kampus je rovněž poháněn ekologicky a stejně tak všechny jeho další budovy. Tuto energii využívají od loňského roku také veškeré pobočky Apple Storů. Je ovšem třeba zmínit, že většina uhlíkové stopy Applu vždy pocházela hlavně od jeho dodavatelů, takže přesvědčování jeho partnerů má větší ekologický efekt než zelený Apple Store.

Oznámení nicméně neznamená, že by TSMC a Foxconn okamžitě přešly pouze na obnovitelnou energii. Firmy jen slíbily, že ji začnou využívat časem. Konkrétní termín oznámen nebyl. Viceprezidentka Applu pro životní prostředí Lisa Jakcsonová také neprozradila, zda by Apple s těmito dodavateli přestal spolupracovat, pokud by svůj slib nesplnili.

Diskuze (16) Další článek: V databázi 3DMarku se objevil nový čip. Možná bude pohánět PlayStation a Xbox

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,