Iomega se zbavila pásek Ditto

Za směšné tři milióny dolarů prodává společnost Iomega svou divizi páskových zařízení.
Za směšné tři milióny dolarů prodává společnost Iomega svou divizi páskových zařízení společnosti Tecmar, poskytovateli výkonných páskových řešení v síťových prostředích. Jedná se o mechaniky Ditto 2GB, Ditto Max o kapacitě až 10 GB a všeho, co s tím souvisí – pásky, intelektuální práva, příslušný software i loga; pouze samotné továrny, zaměstnanci a poskytování záruky již prodaných mechaniky zůstali na krku Iomegy. Výrobce prodej divize zdůvodňuje změnou trhu – uživatelé spíše než na pásky chtějí zálohovat na diskety – Iomega se tak chce více zaměřit na mechaniky Zip, Jaz a Clik!, s kterými je zatím mnohem úspěšnější. Na druhou stranu Tecmar Technologies si od koupě slibuje produkt, který může pro síťové prostředí nabídnout i zákazníkům majícím hlouběji do kapsy. Má v úmyslu rodinu mechanik Ditto nadále vyvíjet – zrychlovat a zvyšovat kapacitu.

Živě komentuje: Přestože je dosavadní prodej mechanik Ditto vydáván za úspěch, je to produkt neduživý a výrobci mnoho zisků nepřinášel – je těžké se prosadit s vlastním řešením vedle standardizovaných produktů velkých značek, jako Quantum, Sony, Seagate, Compaq apod. Není tedy velkým překvapením, že se Iomega své páskové divize zbavila – určitě ráda a ještě si může gratulovat, že to nebylo úplně zadarmo. Upevňuje se tak ovšem v očích veřejnosti, že je skutečně firmou jediného produktu – a stále není jasné, zda produktu, který ji udrží při životě (a prognózy jsou takové, že nikoliv, jestliže cena mechanik Zip nepůjde ještě více dolů, 100 dolarů za kus je stále mnoho).

Otázkou také zůstává, nakolik si polepšila společnost Tecmar – na rozdíl od Iomegy je však v oblasti páskových řešení skutečný odborník, takže ani zázraky nejsou s Ditto vyloučeny.

Váš názor Další článek: Brio po putování po Státech dorazilo i do Čech

Témata článku: , , , , , , ,