Invex den nula

Ač se to může zdát podivné, samotný Invex začal ještě den před jeho oficiálním zahájením. Už neděle byla dnem, kdy se na Invexu ledacos dělo.
Ač se to může zdát podivné, samotný Invex začal ještě den před jeho oficiálním zahájením. Už neděle byla dnem, kdy se na Invexu ledacos dělo.

Všeobecný cvrkot byl pochopitelně věnován především stavbě a dokončování stánků. Nový pavilón V pohltil především giganty typu Microsoft a Novell, kteří svými stánky ukazují, že na velikosti opravdu záleží. Zřejmě nejvýraznější změnou je kromě zcela nového pavilonu V přeskupení v pavilonu C a přesun mobilních operátorů do haly G1.

Pavilon C, který byl v minulosti centrálou pro softwarové firmy je upřímně letos vyprázdněný. Horní patra jsou zcela uzavřená a dole jsou umístěny menší stánky běžného konfekčního typu. Pro Linux Hall je připraven roh pavilónu s několika řadami židlí a promítacím plátnem. Proti loňsku, kdy byly dole vedle sebe Microsoft Borland, Novell, a podobní, jde opravdu o výrazný posun.

Pavilon Z, který byl dříve definován především blízkostí expozicí Radiomobilu a Eurotelu bude letos výrazně klidnější. Mobilní operátoři se totiž přesunuli to haly G1. Ta je sice sama o sobě poměrně velká, pro ty dva je však i tak moc malá. Oskar tedy Český Mobil je v tomto pavilónu sice také, ale jeho expozice je spíše naplněna pohodlnými ušáky než tancujícími děvčaty. Vedle Radiomobilu a Eurotelu je stánek Českého Telecomu, který tvoří jedno velké schodiště. Když říkám velké schodiště, tak tím myslím opravdu velké a opravdu schodiště. Nevím, jaké pocity má tento stánek vzbuzovat v návštěvnících, ale pokud má vzbuzovat to, co dělá se mnou, tedy že my jsme takhle mrňaví a Český Telecom je tamhle nahoře, tak to splňuje velmi přesvědčivě. Však tam dojděte a uvidíte.

Internet Hall, který byl dříve v Xku a pavilonu P se tak kvůli mobilním operátorům krčí ve zbývajícím prostoru haly G1. Dominují zde stánky Computer Pressu a Mobil serveru, jinak to jsou vesměs jen malinkaté stánečky.

Už v neděli se na výstavišti konalo několik akcí. Olympus svolal novináře na předinvexovou tiskovku, kde představil klíčové exponáty a vystavovaná řešení. Stánek byl nad našimi hlavami stavěn doslova za pochodu, rozhodně to ale bylo netradiční načasování a i stánek nebyl zrovna přeplněn návštěvníky. Je ale docela možné, že podobné dopředné tiskové konference budou častější a tak Invex může skončit pro mnohé ještě dříve, než vůbec oficiálně začal. V neděli již také proběhlo několik večerních akcí, ale to není zase až tak pro běžné čtenáře podstatné. Opravdu ale Invex začal již v neděli, pracovalo se a dojednávalo se, i když takřka nic nebylo úplně vybaleno. Tento přístup se loni nekonal a letos napadl až příliš mnoho vystavovatelů. Opravdu nechci domýšlet, jak to bude vypadat příští rok.

Invex jako takový je tedy již sestaven, igelity odvezeny a stánky nablýskány. Budeme přinášet informace o všem zajímavém a podstatném, co se na Invexu děje a co by vám nemělo uniknout, i když se třeba zrovna do Brna nechystáte.

Zítra se Invex otevírá pro odbornou veřejnost a novináře, z hlavních celebrit se čeká předseda Poslanecké sněmovny Václav Klaus, který bude Invex oficiálně otevírat a také na Invexu bude mít zajímavý program, o kterém vás budeme pochopitelně informovat.

Diskuze (9) Další článek: Hackeři nás umí ovládnout

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,