Invex: Co se peče u Creative

Creative oprášila opět zvukové karty Live! a dává jim nový impuls v podobě zabudovaného dekodéru Dolby Digital.
Na bázi Sound Blaster Live! Bylo uvedeno již několik produktů, nyní tvoří základ Live! Player 1024 a Live! Platium. Pokud si chcete koupit Player 1024, možná chvíli počkejte, na trhu se totiž za chvíli objeví jeho nástupce Live! 5.1, který bude mít zabudovaný dekodér Dolby Digital 5.1 včetně šesti analogových výstupů ze zvukové karty. Nebudete tedy potřebovat žádný dodatečný vnější dekodér AC3 signálu, prostě ke zvukovce připojíte více bedýnek, než by vás za běžných okolností napadlo. A to vše za v podstatě nezměněnou cenu! Creative uvádí koncovou cenu 99 dolarů. Stejně tak současnou verzi Platinum nahradí Platinum 5.1, která bude mít také dekodér Dolby Digital, navíc ale bude mít vylepšený čelní panel, na kterém ve srovnání s dnešním platinovým panelem přibude infra a v krabici s kartou najdete také dálkové ovládání. Cena za platinovou 5.1 bude 299 dolarů.

Podobně se objeví také reproduktory s dálkovým ovládání a v Japonsku jsou již hitem technicky vyšperkované reproduktory pro PlayStation 2. Až dorazí PS2 i k nám, s těmito reproduktory se také jistě potkáme.

Ve zvukovém low-endu se objeví Sound Blaster PCI 512, který vyšoupne PCI 128. Nabízí více kanálů a také systém pro parametrizaci prostorového zvuku EAX. Cena je 59 dolarů.

Na trh se ve velmi krátké době chystá také DAP Jukebox, který je v Americe známý jako Nomad Jukebox. 6 GB prostoru pro písničky na zabudovaném pevném disku a komfortní LCD displej jsou hlavními devizami tohoto přístroje. Prodávat se bude v ceně okolo 20 tisíc (499 dolarů). I Creative ví, že to je hodně, a tak nám ukazovala nějaký srovnávací přepočet mezi minidiskem a tímto přehravačem, kde k ceně minidisku přidala i cenu za média. Netřeba připomínat, že počet médií mohl být naprosto libovolný a v tomto srovnání by Jukebox zvítězil i s dvojnásobnou cenou. Přesto si myslím, že mít přenosnou krabičku velikosti discmanu, do které nasypu všechna svoje CD (kapacita až 150 cédéček) a budu si to tahat sebou, je velmi příjemná. Připadá mi to jako výrazně lepší investice než 6-8 tisíc za CD/MP3 přehrávač s numerickým displejem.

Na závěr se musím pozastavit nad úděsnou kvalitou překladu. Z překladatelky lezly takové perly jako kreativní Jukebox (nikoli Creative Jukebox), nebo jí byl zcela neznámý pojem subwoofer, který nedokázala ani vyslovit a znělo to od ní jako sub buffer. Aspoň minimální příprava by jistě stála za to. I na jiných tiskových konferencích nebyly oficiální překladatelky moc platné a často to jen více zamotaly. Vtipný obrázek pána s nůžkami u domu, který anglický mluvčí popsal jako pána stříhajícího sousedům přívod kabelové televize, aby měl větší část pásma ze sdíleného připojení k Internetu přes kabel, překladatelka stručně popsala jako pána, který stříhá plot. Ale to sem tak moc nepatří.

Diskuze (14) Další článek: Invex: Autocont představuje nové kryty řad Alivio a OfficePro

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,