Invaze MP3 hardware od Thomsonu

Před nedávnem jsme uvedli článek o novém MP3 hardware, který společnost Thomson hodlá uvést na trh. Dnes tu máme další kousek.
Společnost RCA Thomson se opravdu rozjela ve vývoji a prodeji MP3 hardware, protože patří k nejproduktivnějším svého druhu na celém světě. Dnes zde máme na letmý popis MP3 přehrávač LYRA 2. Jak již z názvu vidíte, jde o nového nástupce přehrávače LYRA, který se prodává již dlouhou dobu také v ČR. Thomson si na tomto přehrávači dal opravdu záležet. Možná již také kvůli tomu, že první LYRA byla velice prodávaným a oblíbeným MP3 přehrávačem. Thomson chce v této tradici samozřejmě pokračovat.

Technická data jsou podobná jako u LYRY 1. Navíc obsahuje FM tuner s možností 15 předvolených stanic. Základní verze obsahuje již 64 MB paměti v podobě CompactFlash karet s komunikací přes USB rozhraní. Podporovány jsou operační systémy Windows i MAC OS. Toto předcházející Lyra neumí. Napájení je pomocí 2 ks AA baterií nebo pomocí dodávaného adaptéru. Cenově bude Lyra 2 dostupná za 350 dolarů. První kousky se ukáží na trhu letos na podzim.

Pokud porovnáte vzhled předchozí verze a LYRY 2, zjistíte, že zde došlo hned k několika úpravám a změnám. LYRA 2 je designově mnohem přijatelnější. Pro evropský trh je také určena verze s FM tunerem, který zde chyběl. Co ještě dodat? Přehrávač je to vskutku pěkný, cena je u Thomsonu tradičně vyšší. S přehrávačem je standardně dodáván USB Flash Card reader/writer. Nově podporované formáty jsou WMA a Real Audio G2. Takže formát MP3 je zřejmě někde v pozadí. Ke standardnímu balení také samozřejmě patří CD s bohatým softwarem a bonusovou hudbou. Máme se určitě na co těšit.

Váš názor Další článek: Windows Media Player 7 – obludka nebo hit roku?

Témata článku: , , , , , ,