Internetoví uživatelé jsou opatrnější. Dostatečně?

Podle výsledku průzkumu realizovaného společností Pew Internet & American Life Project, jehož výsledky byly zveřejněny ve čtvrtek, se stávají internetoví uživatelé opatrnějšími v souvislosti se vzrůstajícím povědomí o hrozbách, které neprozřetelné chování na webu může přinést.

Konkrétně, 81 procent z 1336 dotazovaných internetových uživatelů neotvírá přílohy emailů, aniž by si byli jisti, že jejich obsah je bezpečný. Necelých 48 procent uživatelů přestalo navštěvovat určité konkrétní webové stránky, aby omezili riziko, že jejich počítač bude nakažen nebezpečnými a škodlivými programy.

Čtvrtina internetových uživatelů připustila, že přestala stahovat hudební nebo videosoubory z online výměnných sítí kvůli obavě, že mohou obsahovat viry nebo spyware. Zajímavé je také to, že 18 procent uživatelů začalo používat jiný internetový prohlížeč, aby minimalizovali vliv bezpečnostních děr původního produktu.

Na druhou stranu, více než 73 procent dotazovaných připustilo, že nečte známé "User agreements", "Privacy Statements" nebo jiné dokumenty předtím, než stáhne nebo nainstaluje softwarový produkt. Jinak řečeno, odklepnou potřebné dokumenty, aniž by věděli, že tím sami dali potenciálnímu škodlivému softwaru souhlas s instalací a spuštěním.

Zdroj: Newsfactor


Tip redakce: Změřte rychlost svého připojení k internetu s naší novou službou SpeedTest.cz
Diskuze (23) Další článek: Google vyhrál spor o googkle, ghoogle, gfoogle a gooigle

Témata článku: , , ,