PR články

Internetové připojení od UPC Business ochrání vaši síť před DDoS útoky

Každý den zaznamenají různé sítě po celém světě řádově tisíce DDoS útoků. Ty mohou zhruba za jednu třetinu všech výpadků. Nezáleží tedy jen na tom, jak rychlé a stabilní máte připojení, ale také na tom, jak je bezpečné.

S novou službou Anti-DDoS a konektivitou od UPC mohou střední a velké firmy své sítě aktivně chránit a zamezit i útokům ze zahraničí ještě předtím, než doputují do českých datových sítí.

„Za jeden zářiový týden jsme v ČR zaregistrovali 57 útoků na naši síť a potažmo i na sítě našich zákazníků. Byly mezi nimi i velké masivní útoky o velikosti 20 Gbps a také opakované útoky o velikosti dvě stě tisíc paketů za sekundu. Je to realita, proti které je dobré se chránit,“ říká Tomáš Stojan, Wholesales Senior Manager CZ & SK z týmu UPC Business.

UPC nabízí účinnou Anti-DDoS ochranu, která má následující výhody:

  • s UPC mají zákazníci k dispozici globální řešení již na hlavní datové tepně „Aorta“. Ta tvoří základní kámen komunikace napříč celou skupinou Liberty Global
  • díky tomu je firemní síť chráněna ještě předtím, než se útok dostane na území České republiky
  • ochrana a monitoring spolehlivě fungují automaticky a nonstop bez zásahů techniků
  • detekce a reakce na útok probíhá automaticky maximálně do 1 minuty od začátku útoku
  • celé řešení se odehrává v síti UPC, a provoz tedy nemá k dispozici žádná třetí strana
  • vše je koncipováno s důrazem na co největší jednoduchost pro zákazníka

Závadný provoz je přesměrován do „scrubbing centra“, tzv. pračky. Těch je na centrálních uzlech sítě UPC hned několik. „V rámci celé skupiny se snažíme držet takovou kapacitu, která odpovídá dvojnásobku mitigovaného provozu, jejž jsme zaznamenali. Velkou výhodou našeho řešení je nakládání s provozem. V době útoku přesměrujeme provoz pouze na afektované cílové IP adresy,“ říká Tomáš Stojan.

Dle dosavadních zkušeností se zpoždění projevuje v řádu 3–6 milisekund. Provoz na ostatní neafektované IP adresy přesměrován není. Všichni zákazníci využívající Anti-DDos ochranu mohou využít přístup ke statistikám z jednotlivých útoků, kde je možno vidět podrobněji, jaký traffic byl blokován.

V dnešní době je snadné útoky DDoS spustit či iniciovat. Nejčastěji míří na finanční instituce, státní správu a lokální poskytovatele internetu ISP. Tato problematika se však týká i všech firem, které mají svou činnost založenou na webových aplikacích a on-line systémech. Ochrana proti útokům musí být efektivní a musí pomoci předejít mnoha nepříjemným a nákladným situacím.

Pokud budete mít zájem o více informací o Anti-DDos řešení, napište přes elektronický formulář, kolegové z UPC vám brzy zavolají a se vším pomohou. Stejně tak se na ně můžete obrátit, pokud byste chtěli za akční cenu získat symetrické připojení 40/40.

Další článek: Velké automobilky lámou nad Tesla Motors hůl. Muskova fabrika to zkusí v Číně

Témata článku: