Internetové diskuze: Schwarzenberg oblíben, Paroubek zatracován

Témata politického předvolebního boje se samozřejmě ve velkém probírají na internetu. Společnost eMerite se pustila do zajímavého průzkumu, který na základě ohlasů v internetových diskuzích, hodnotil oblibu významných českých politiků mezi uživateli internetu.

Analyzován byl obsah komentářů především pod články na zpravodajských serverech a v sociálních službách (Facebook, Twitter), a to v průběhu dubna. Předmětem výzkumu byla jména lídrů osmi politických stran s volebními preferencemi nad nebo kolem pěti procent. Do statistiky byly započítány pouze emocionálně laděné komentáře s pozitivním, či negativním hodnocením politika, nikoli všechny běžné komentáře, kde by se jméno politika objevilo.

Politik (strana)komentáře
pozitivnínegativní
Karel Schwarzenberg (TOP09)87%13%
Petr Nečas (ODS)52%48%
Ondřej Liška (SZ)39%61%
Vojtěch Filip (KSČM)27%73%
Miloš Zeman (SPOZ)18%82%
Cyril Svoboda (KDU-ČSL)17%83%
Radek John (VV)11%89%
Jiří Paroubek (ČSSD)7%93%

Převážně pozitivní komentáře si vysloužil Karel Schwarzenberg, více pochval než kritiky si vysloužil také Petr Nečas. Na opačném konci s převážnou většinou negativních komentářů skončil Jiří Paroubek. Na statistice je zajímavé také fakt, že negativní komentáře převažují u většiny sledovaných politiků.

Diskuze (139) Další článek: Apple si patentoval technologii pro snímání srdeční tepu

Témata článku: , , , , , , , , , , ,