Internetová kancelář zdarma

Podíváme se na freewarový balík programů, určený pro kancelářské práce spojené s komunikací, který nese název LAN SUITE. Co že to vlastně všechno umí?
LAN SUITE pochází z dílen Software602 a je to aplikace ve velice příjemné licenci freeware, a to i při komerčním použití, pokud ovšem počet stanic používajících tento program není větší než tři. Je to komunikační software určený pro systémy MS Windows 95 – XP, který se zdá být celkem slušným komunikačním nástrojem pro jednotlivce a malé firmy.

Aplikace má vestavěný SMTP/POP3 server s integrovanou podporou spamového a virového filtru, který zajišťuje bezpečnou komunikaci prostřednictvím elektronické pošty.

Uživatelé si mohou svou poštu číst kromě klasických e-mailových klientů také přes webový prohlížeč prakticky odkudkoli z Internetu, což je pohodlné a příjemné řešení. V tomto softwarovém balíčku je samozřejmostí sdílený přístup k Internetu pro celou síť zabezpečený firewallem. Administrátor navíc může omezit přístup jednotlivých uživatelů na určité servery, což by jistě dnes někteří zaměstnavatelé rádi udělali pro zvýšení „efektivnosti“ práce svých zaměstnanců.

Veškerou správu konfigurace lze provádět také přes Internet, a to opět díky webovému prohlížeči. Teď se vrátím na úplný začátek, k instalaci, která je tak jednoduchá, že nezabere více než několik minut a neobsahuje nic nepochopitelného a nesnadného.

Co dalšího ještě tato aplikace umí? Program dále umožňuje několika způsoby bojovat proti nevyžádané poště (anti-spam), obsahuje IP filtr, který ochrání firemní síť před neoprávněnými přístupy z Internetu. V neposlední řadě umožní provoz vlastního webového serveru Internet/Intranet. Program má opravdu širokou škálu využití a navíc byl produkt LAN SUITE ve verzi do tří uživatelů uvolněn zdarma pro domácí i komerční využití.

Pokud byste měli zájem, program si můžete stáhnout na stránkách společnosti, instalační soubor bude mít velikost kolem 8 MB.

Váš názor Další článek: Co pro fotky? JPEG, TIFF nebo RAW?

Témata článku: , , , , , , ,