Internet Explorer 5 může hlásit, že si musíte instalovat nový Office 2000

Kuriózní chybovou hlášku spatřili někteří uživatelé Internet Exploreru 5.0 po 1. srpnu. Počítač jim totiž oznámil, že jim vypršela platnost demoverze Office 2000 a musí si obstarat novou ostrou verzi.
Kuriózní chybovou hlášku spatřili někteří uživatelé Internet Exploreru 5.0 po 1. srpnu. Počítač jim totiž oznámil, že jim vypršela platnost demoverze Office 2000 a musí si obstarat novou ostrou verzi. To by ještě nebylo tak zvláštní, jenže oni ten Office 2000 na počítači ani nikdy neměli. Chyba se projevuje jen tímto hlášením, po jejím odklepnutí lze normálně pokračovat v práci. Ví se, co tu chybu způsobuje, i jak ji vyřešit. Záhadou ovšem je, jak se mohly takto chybné systémové soubory dostat k jednotlivým uživatelům. Problém je totiž v modulu Internet Exploreru, který se stará o podporu složek v síti WWW (web folders), konkrétně v souboru RAGENT.DLL umístěného ve složce C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Folders. Korektní verze má číslo 9.0.2612 nebo vyšší. Najdete to ve vlastnostech daného souboru na záložce Verze.

Chyba se objevuje pouze na Windows 98. Na instalačních souborech Windows 98 ovšem tento soubor nenaleznete, existuje až ve Windows 98 SE. Je tedy nutné znovu nainstalovat Internet Explorer z webu, respektive odinstalovat a znovu instalovat jeho podporu pro složky v síti WWW.

Diskuze (1) Další článek: Linux a jeho LCDAT

Témata článku: , , , , , , ,