Google | Google Asistent

Inteligence Googlu se naučila rozpoznávat plemena psů a koček. Vyzkoušejte ji, ale moc na nic raději nespoléhejte

Google neustále vylepšuje rozpoznávání objektů na fotografiích a nyní přichází s aktualizací služby Lens, ve které tyto technologie můžete sami vyzkoušet. Lens najdete na vybraných telefonech v aplikaci Google Fotky a na telefonech Pixel v rámci Asistenta. Nově rozpozná kromě památek a textů i jednotlivé rasy psů a koček. Tedy teoreticky.

Fungování je velmi jednoduché – u již pořízené fotografie stačí v galerii stisknout čtverhranné tlačítko odkazující na Lens, stejné pak naleznete v Asistentovi. Funkce prozatím není dokonalá (ostatně nachází se pořád ve fázi Preview), přesto občas dokáže trefit hned napoprvé. Když si Google není plemenem jistý, nabídne jich rovnou více.

Screenshot_20180412-162427.jpgScreenshot_20180412-113731.jpgScreenshot_20180412-114226.jpg
Někdy se Google trefí správně, jindy správné plemeno neodhalí.

Pro zapnutí funkce Lens je nutné mít telefon nastavený na angličtinu, němčinu či španělštinu. Podporované jsou modely od Googlu, Samsungu, Huawei, LG, Motoroly, Sony a Nokie, s ohledem na specifické požadavky na fotoaparát se ale nejedná o všechny modely.

Jak funguje Google Lens na telefonech Pixel?

Ve funkci nehledejte užitek, ale ukázku pokroku umělé inteligence Googlu. Strojové učení na rozpoznávání objektů v obraze využívá již několik let, ale jak vidno, pořád jsme teprve na začátku.

Diskuze (5) Další článek: Nové akcelerační programovatelné karty FPGA od Intelu se objeví v serverech od Dell EMC i Fujitsu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,