Inteligence Cortany bude pomáhat předpovídat záplavy

Řada expertů, včetně výzkumníků z Texaské univerzity v Austinu a několika amerických vládních agentur, se rozhodla založit organizaci, v rámci které se budou s použitím Microsoft Azure a Cortana Intelligence Suite snažit vytvořit systém pro předpovídání záplav.

Organizace se jmenuje National Flood Interoperability Experiment (NFIE) a jejím cílem je zmenšit propast mezi předpovídáním záplav a dobou reakce záchranných složek na tuto událost. Chtějí toho docílit standardizací dat, tvorbou národního datového modelu záplav a mapovacího systému.

Využijí k tomu dva produkty od Microsoftu – Azure, cloudovou platformu a Cortana Intellligence Suit, pokročilý analytický nástroj pro správu velkých dat.  

Podle Tima Pettyho z Aljašské univerzity, kterého cituje server Mspoweruser, se nový model, který nazvali Streamflow hydrology estimate using machine learning (SHEM), liší od všech stávajících tím, že je založen pouze na strojovém učení. Zpracovává historické hydrologické výkyvy a vzorce a z nich se snaží předpovědět další vývoj.

Více o projektu si můžete přečíst na blogu Microsoftu.

Diskuze (2) Další článek: Periscope umožní streamovat videa přímo z dronů DJI

Témata článku: , , , , , , , , , ,