Procesory | Intel | Čipy

Intel zahájil protiútok vůči AMD: zlevňuje vybrané procesory 9. generace až o 20 %

Protože Intel zatím nemá dostatečnou konkurenci proti novým čipům Ryzen 3000 od AMD, rozhodl se k jedinému kroku, ke kterému už velmi dlouho nepřistoupil - začal hromadně zlevňovat procesory, které stále patří mezi aktuální.

Intel se rozhodl snížit ceny až o 20 % u modelů procesorů Core 9. generace, konkrétně u verzí F a KF, které neobsahují integrovaný grafický čip. Jedná se o jeden čtyřjádrový, tři šestijádrové a čtyři osmijádrové modely, které tak začínají být vzhledem k nižší ceně více konkurenceschopné vůči nabídce od AMD.

Protože se stále jedná o 14nm čipy, Intelu to v případě zájmu umožní dále efektivně využívat výrobní linky bez nutnosti cokoli měnit. Právě série F má přitom grafický čip vyřazený z důvodu poškození při výrobě, takže se více méně jedná o částečné zmetky, které ale po procesorové stránce plní svou funkci bezchybně. Díky tomu se mohou náročnější hráči dostat k výkonným procesorům za levnou cenu, protože v drtivé většině případů mají samostatnou výkonnou grafickou kartu.

erfrr.jpgre.jpg 
Aktuální nabídka procesorů od Intelu

Uvidíme, jestli se od Intelu dočkáme dalších slev, protože náznaky snižování cen jsou například už i v oblasti vícejádrových modelů, kde má AMD nově velmi silnou nabídkou za příznivou cenu.

Diskuze (33) Další článek: Čínští zemědělci šlechtí obří prasata. Některá váží i půl tuny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,