Procesory | Intel | Počítače

Intel začne nové desktopové procesory Core 11. generace prodávat 30. března

Dostupnost nových desktopových procesorů Core 11. generace s kódovým označením Rocket Lake-S se očekávala ještě v tomto čtvrtletí a podle informací Andrease Schillinga se Intel chystá až na ten nejzazší termín.

Nové procesory od Intelu tak budou v obchodech dostupné až 30. března a v této době lze i očekávat záplavu recenzí z celého světa. Z různých zdrojů už unikla většina informací o modelech a jejich parametrech, včetně cen. Na oficiální informace si ale raději počkejme, protože Intel může překvapit pár změnami.

Intel chystá celkem 14 různých modelů, které budou mít 6 nebo 8 jader. Všechny budou mít podporu HypreThreadingu, přičemž nejnižší model v podobě šestijádra Core i5-11400F bude mít základní frekvenci 2,6 GHz, naopak nejvýkonnějším procesorem bude osmijádro Core i9-11900K se základní frekvencí 3,5 GHz.

Předběžné výsledky výkonu testovacích vzorků nevypadají příliš nadějně, Intel nestačí na hi-end od AMD, ale mohl by soupeřit v oblasti střední a nižší třídy. Mnohem větší očekávání jsou od další 12. generace s kódovým označením Alder Lake-S, která přinese zcela přepracovanou architekturu i pokročilejší výrobní proces.

Jak se vyrábí 11. generace Intel Core

Diskuze (2) Další článek: Čestné prohlášení při cestě mimo okres může být i elektronické. Stačí k tomu mobil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,