Hardware | Intel | Grafické karty | Indie

Intel v Indii zakládá nové vývojové centrum. Bude mít 1500 zaměstnanců a pracovat budou na grafikách

Intel se poslední rok zaměřil na vývoj nové generace svých grafických karet a má velké plány i v oblasti dedikovaných karet na výpočty i hry. Tím by v tomto oboru začal tvrdě konkurovat AMD a Nvidii. Prvním velkým krokem bylo přetáhnutí nového šéfa grafického oddělení z konkurenčního AMD Raji koduriho, který nyní na svém twitteru prozradil, že v Indii zakládá nový tým čítající 1500 zaměstnanců.

Intel to tedy s vývojem vlastního grafického řešení myslí opravdu vážně a jelikož již dříve slíbil první produkty v roce 2020, musí svůj stávající tým inženýrů značně posílit. Nová posila tedy vznikne v Indii a úkolem tohoto nového týmu bude vývoj a výzkum GPU, CPU ale i softwaru. Sídlo se bude nacházet nedaleko stávajícího oddělení v Bangalore a mělo by být do budoucna dimenzováno na ještě větší počet zaměstnanců.

AMD a Nvidia mají ohledně grafických karet velký náskok, samotný Intel se přitom aktuálně potýká s výrobními problémy ve svém hlavním oboru výroby procesorů. Zda se mu podaří vývoj rozběhnout tak, aby se oběma konkurentům alespoň vyrovnal, to se dozvíme během následujících dvou let.

Diskuze (5) Další článek: Odborníci zjišťovali, za jak dlouho projdou hlavy postaviček z Lega trávícím traktem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,