Bezpečnost | Intel | Procesory | Spectre | Meltdown

Intel u procesorů Whiskey Lake opravil chybu Meltdown, Spectre ale zůstává dál

Pro Intel nebyl tento rok moc zdařilý, co se týče bezpečnosti jeho procesorů. Objevilo se několik bezpečnostních chyb včele s dvojicí Spectre a Meltdown. Některé chyby nejsou doposud opravené a zdá se, že u aktuální nabídky procesorů ani opravené nebudou. Nová generace procesorů Whiskey Lake však konečně opravuje chybu Meltdown na úrovni samotného čipu, informuje redakce Anandtech.

Procesory máme prozatím na trhu tři, všechny mají TDP pouhých 15 W a jsou určené pro lehké notebooky. Nejvýkonnější model Core i7-8565U, dále i5-8265U a nejlevnější dvoujádro Core i3-8145U. U všech jsou tedy přítomné opravy přímo v křemíku, které zamezují tomu, aby byl procesor zneužit chybou Meltdown.

Intel také na hardwarové úrovni opravil nedávno odhalenou chybu Foreshadow, známou také pod označením L1 Terminal Fault. Bohužel Spectre stále opravený není a k jeho zamezení bude zřejmě třeba kompletně překopat architekturu celého čipu.

Podívejte se, jak jsme v lednu reagovali na zveřejnění chyb Spectre a Meltdown:

Váš názor Další článek: Apple tlačí na vývojáře. Přísné zásady ochrany soukromí budou muset mít všechny aplikace v App Store

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,