Intel „Tangent Bay“: prototyp notebooku se čtyřmi displeji

Na letošním IDF (Intel Developer Forum) bylo k vidění nejen spoustu novinek z oblasti procesorů, ale i z dalších technologií, jako například Light Peak. Trochu mimo hlavní proud pozornosti se dostal zajímavý koncept notebooku, který je vybaven celkem čtyřmi displeji.

Notebook „Tangent Bay“ je kromě standardního displeje vybaven ještě dalšími třemi displeji nad klávesnicí. Tyto tři displeje jsou typu OLED, které mají nejen nízkou spotřebu, ale jsou i dotykové (multitouch). Použitelnost jde však ještě dále, díky dotykové podpoře můžete snadno přemístit objekty či video jak mezi jednotlivými displeji, tak i na hlavní obrazovku.

Tangent-Bay.JPG

V dnešní době, kdy na počítači většinou najednou zpracováváme informace z několika zdrojů a co možná nejsnadněji, je neustálé sledování jakýchkoli gadgetů, kanálů (Twitter, RSS, Facebook), pošty či ovládání hudebního přehrávače, téměř běžnou záležitostí. Problém nastává především na notebooku, který má pouze jeden displej a při (občas nutné) maximalizaci tak ztratíme z dohledu všechny tyto zdroje informací.

Řešení samostatných malých displejů integrovaných v notebooku, je tak vlastně odpovědí na dnešní hektickou dobu, mít vše k dispozici snadno, rychle a s minimálním úsilím. Pro některé uživatele je to určitě zajímavé řešení (například pro spouštění navolených aplikací), a překvapivě ho jistě uvítají i vývojáři, kteří jsou občas nuceni pracovat na notebooku, kde jim komfort více obrazovek nebo tlačítek chybí.

Video

Krátké představení přímo z IDF 2009:

Otázka do diskuze: využijete takové řešení? Co vše „sledujete“ při práci na počítači?

Diskuze (5) Další článek: Čtyři sta DVD za sekundu: Francouzi si pohrávají terabitovými rychlostmi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,