Intel prodal divizi pro Flash PC karty

Intel se zbavil pro něj již nezajímavé divize vyrábějící PC karty s flash pamětmi.
Intel se zbavil pro něj již nezajímavé divize vyrábějící PC karty s flash pamětmi. Neznamená to ovšem, že by vycouval z flash pamětí jako takových, jedná se je o ty paměťové karty. Za 16 miliónů dolarů (6 hotově, zbytek v akciích) ji získala firma Centennial. Intel se pod odčlenění této divize zaměří jen na výrobu pamětí samotných, které bude dodávat dalším výrobcům karet. Nebude tedy vyrábět přímo koncové výrobky, ale jen základní polotovar. Podle Intelu to nebude mít vliv na samotnou produkci pamětí, která je pro něj velmi lukrativní.

Intel ukazuje, že je stejně jako v historii dokázal akvizicemi na sebe nabalovat další firmy, opouští nyní bez skurpulí nevyhovující produkci. Intel se v oblasti PC karet angažoval zejména v historii, kdy PC karty začínaly a Intel chtěl nabídnout kvalitní vlastní produkci v naději na ovládnutí většího podílu na trhu. Čas ukázal, že na tom lépe byli specializovaní výrobci, schopní pružněji reagovat. Intel ale uspěl v pamětech flash a je zde vysoce hodnocenou firmou.

Firma Centennial získala nejen zajímavou divizi, díky prodeji za akcie získal Intel 16 procent firmy a tak je významným investorem. Intel tak stále bude mít jistý dohled na osudem výroby karet, bude se ale moci soustředit na další obory, které jsou pro něj v této chvíli podstatnější.

Váš názor Další článek: Hudební drby

Témata článku: , ,