Intel | Windows 10 | October 2018 Update

Intel připravil moderní ovladače pro Windows 10. Systém je podporuje od poslední aktualizace

Intel začíná nabízet novou generaci svých ovladačů pro operační systém Windows 10. Jde o ovladače označované jako univerzální nebo „Windows Modern“. Reaguje tím na skutečnost, že Microsoft po vydání poslední velké aktualizace October 2018 Update přechází na novou architekturu takzvaných univerzálních ovladačů. Na téma upozorňuje web Windowslatest.com.

Univerzální moderní ovladače umožní vývojářům vytvářet jeden balík ovladačů aplikovatelný na různá zařízení – například desktopy, tablety, hybridy a podobně. Univerzální ovladače přitom může zařízení získat přes Windows Update, případně ze stránky výrobce.

Nové ovladače od Intelu bude možné instalovat na verzi Windows 10 od loňského Fall Creators Update výše, přičemž však podle firmy Microsoft doporučuje použít nejnovější Windows 10, čili verze 1809 s problematickou aktualizací October 2018 Update. Samotná dodávka ovladačů už měla odstartovat, resp. odstartuje tento měsíc.

První verze univerzálních ovladačů má označení 25.20.100.6444.

Univerzální ovladače od Intelu přitom nahradí současné ovladače a zároveň s nimi nejsou zpětně kompatibilní. Intel nedoporučuje návrat k původním "Legacy" ovladačům, ačkoli tato možnost není blokována – je však důležité nejprve odinstalovat nový ovladač přes Aplikace a součásti v rámci Nastavení a restartovat počítač.

Zároveň bychom neměli využívat k instalaci nových ovladačů ani INF soubory či manuálně načítání souborů - základem je použít pouze instalátor pro univerzální ovladač.

Diskuze (16) Další článek: Google překladač se naučil překládat celé dokumenty. A také má na webu nový design

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,