Intel | Nvidia | AMD | Zaměstnanci

Intel přetahuje odborníky na grafiky od AMD i Nvidie. Své grafické karty Xe ukáže už příští rok

V posledních týdnech dal Intel opět jasně najevo, že to s vývojem grafických karet myslí velmi vážně. Ukazuje se to například na personálních přesunech, Intel totiž dokázal přilákat vlivné odborníky konkurence.

Před několika týdny oznámil svůj přechod z Nvidie k Intelu Tom Petersenz, který pro Nvidii pracoval 15 let. Zde měl v posledních letech na starosti technický marketing. Byl odpovědný za propagaci dílčích technologií produktů Nvidie, nejvíce však herních karet GeForce. Dá se očekávat, že velmi podobný post bude zastávat i nyní, úplně nové karty budou ostatně kvalitní marketing potřebovat.

Podobný přechod se stal i od AMD. Odtud nečekaně odešla Hearther Lennon, která zde působila od roku 2011 na pozici manažerky pro globální marketing. Jejím úkolem zde bylo propagovat produkty AMD na sociálních sítích a v digitálních mediích. U Intelu bude nyní na pozici Digital Marketing Manager.

Oba přeběhlíci se tak stávají dalšími novými členy již fungujícího týmu, který minulý rok založil Raja Koduri. Ten stejně jako Hearther Lennon opustil AMD, kde působil jako šéf grafické divize a podílel se na vývoji připravované grafické architektury Navi. V rámci týmu je ještě několik dalších odborníků, kteří byli dříve zaměstnaní u Nvidie či AMD, Intel se tedy při vývoji mohl opřít o jejich zkušenosti.

Nové grafické karty Intel Xe by měly být představeny příští rok.

Zdroj: Techspot, Pcgamesn

Diskuze (8) Další článek: TikTok má problém, v Indii byl stažen v obchodů s aplikacemi kvůli obavám ze šíření pornografie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,