Intel opravil "díru v madláči"

Nepříjemná chyba v jednom z často používaných motherboardů od Intelu je asi zažehnána; více vlídnosti k postiženým by ale neškodilo.
Jak vidíte, učíme vás na Živě i počítačové hantýrce. Firma Intel byla postižena docela nepříjemnou chybou postihující jeho motherboardy SE440BX-2, používané v kombinaci s některými zdroji napájení (firma neuvádí přesně, kterými, a neuvádí ani, kolik procent těchto základních desek bylo zhruba postiženo, tvrdí jen, že to byl "relativně malý počet"). Problém byl poměrně kuriózní - pokud počítač ztuhl, pak po vypnutí a zapnutí nenaběhl, a musel být kompletně odpojen od sítě a zase připojen - technická příčina je ale jasná, jakýsi elektronický šum z napájecího zdroje ovlivnil flash BIOS, a proto musel být vypnut a zase zapnut (běžný síťový spínač zcela činnost napájecího zdroje nevypíná). Vadné základní desky začaly být dodávány prvního října, chyba byla diagnostikována 23. října, a nyní (od 13. listopadu) už Intel dodává pouze bezchybné základní desky tohoto typu.

Živě komentuje: ani na webu Intelu nenalezneme údaje, tj. například které počítače tímto mohou být ovlivněny (která kombinace desky SE440BX-2 a kterého napájecího zdroje je problémová). Přitom zmíněný motherboard je jedním z nejčastěji používaných, je to běžná desktopová základní deska osazovaná Celeronem nebo Pentiem II - na stránce věnované přímo této desce není ani slůvko o chybě. Technické chybky se stávají, a je rozumné se k nim postavit čelen - pokud musí zprávu o problému přinést nezávislé médium a ne firma, která o ní tři týdny ví, je to dost hloupé.

Váš názor Další článek: Jsou známé ceny nového SQL Serveru 7 – bude to na Oracle stačit?

Témata článku: , , ,