Windows 10 | Aktualizace | Ovladače

Intel, Nvidia a AMD vydávají důležité aktualizace ovladačů pro počítače s Windows 10

Aktuální ovladače hardwaru jsou jedním ze základních stavebních kamenů stabilního operačního systému. Některé ovladače lze instalovat jako volitelné aktualizace v rámci Windows Update, ve většině případů je ale lepší spolehnout se na řešení přímo od výrobce.

Tento týden vydaly aktualizované ovladače společnosti Intel, Nvidia a AMD. Jsou určeny pro operační systém Windows 10 ve verzi 1709 a novější. Přinášejí důležité opravy a vylepšení, díky nimž by měl být váš počítač zase o něco rychlejší a stabilnější. Novinky přinesl server Windows Latest.

Aktualizace ovladačů Intel

Pro počítače s komponentami od Intelu jsou k dispozici dvě nové verze ovladačů. I přes zavedení volitelných aktualizací to totiž vypadá, že ovladače a adaptéry této značky stále způsobují uživatelům problémy s připojením, které mohou v krajních případech vést až ke zhroucení systému.

První update míří na Bluetooth a řeší chybu, spočívající v samovolném odpojování připojených zařízení. Kromě toho opravuje relativně vzácný problém, kdy se po probuzení počítače z režimu spánku či hibernace u některých periferií zobrazoval ve Správci zařízení žlutý vykřičník.

Druhá aktualizace přináší novou verzi ovladače bezdrátového Wi-Fi adaptéru. Ta údajně opravuje kritickou chybu, která na některých počítačích způsobovala pád systému do „modré obrazovky smrti“. Řeší také výpadky při streamování videa ze sítě.

Chcete-li stáhnout a nainstalovat aktualizace ovladačů komponent Intel na počítači s operačním systémem Windows 10, jednoduše přejděte do nástroje Intel Driver & Support Assistant a zkontrolujte dostupnost nových verzí.

Aktualizace ovladačů Nvidia a AMD

Začátkem tohoto týdne zveřejnila Nvidia WHQL ovladač ve verzi s číslem 457.51. Tato aktualizace přidává podporu grafické karty RTX 3060 Ti a opravuje pády do „modré obrazovky smrti“, ke kterým mohlo docházet při probuzení zařízení z režimu spánku.

Byla také opravena chyba, při které dochází k selhání a následnému pádu do BSOD během přehrávání nebo procházení videí v prohlížeči Google Chrome. Nová verze ovladače je k dispozici ke stažení prostřednictvím aplikace GeForce Experience.

Do třetice všeho dobrého tu máme AMD, které vydalo nový ovladač Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.11.3. K novinkám patří podpora hry Immortals Fenyx Rising, rozšíření podpory Vulkan Ray Tracing a opravy problémů se spoustou her. Aktualizace je k dispozici ke stažení v aplikaci Radeon Software.

Diskuze (10) Další článek: Zní to neuvěřitelně, ale je to tak: už i Čína připravuje zákon o ochraně osobních údajů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,