Intel | Procesory | Grafické karty

Intel láká na 2. září. Na prezentaci možná představí nové grafiky Xe a procesory Tiger Lake

Už za necelé dva měsíce bychom se měli dozvědět o náloži hardwarových novinek od Intelu, který už dlouho vyvíjí nejen zcela novou architekturu grafických čipů, ale také procesorů.

Intel oznámil, že 2. září bude pořádat virtuální prezentaci, kde „má něco velkého ke sdílení“. Zatím nejočekávanější novinkou jsou právě grafické čipy Xe (Gen12), které by měly výrazně posunout Intel v oblasti výkonných grafických a výpočetních karet.

Intel totiž sice stále vládne v segmentu integrovaných grafických čipů, nová architektura ale umožní dohnat konkurenci v rámci technologií a hlavně škálování. Intel tak kromě nových integrovaných čipů Xe nabídne i výkonné modely určené pro notebooky a desktopy, servery i datacentra coby výpočetní karty.

ghfhfhg.jpg

V nedávných tweetech se dokonce Intel chlubil obřími grafickými čipy, které s velkou pravděpodobností patří právě do nejvyšší kategorie pro HPC. Pro škálování výkonu používá klasickou formu skládání počtu jednotlivých menších modulů v rámci jednoho balení.

Na spadnutí je rovněž uvedení úsporných 10nm čipů Tiger Lake 11. generace, ke kterými už uniklo několik detailů a také první neoficiální testy.

Diskuze (7) Další článek: NASA a JAXA pracují na obytném voze určeném pro provoz na Měsíci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,