Byznys | Intel | Paměti

Intel končí s celou divizí pro paměti Optane. Odepíše kvůli tomu přes půl miliardy dolarů

Už na začátku roku 2021 Intel oznámil, že v rámci desktopových počítačů přestane vyrábět a prodávat paměti Optane, se kterými nezaznamenal příliš velký úspěch. Paměti Optane ale zůstaly dostupné pro mobilní zařízení jako jsou notebooky a také pro servery a datacentra. Tomu všemu je ale konec.

Během hovoru k finančním výsledkům Intelu bylo potvrzeno, že Intel ruší celou divizi pro paměti Optane, což se tedy týká zbývajících vyvíjených a prodávaných verzí pro klientská zařízení, datacentra i speciální úložiště.

Vzhledem k tomu, že má Intel na skladě velké množství kusů a dalších potřebných komponent, musí odepsat 559 milionů dolarů.

Intel-OPTANE-1200x319.png

Intel měl s paměťmi Optane velké plány, ale dle vyjádření došlo k velkému přechodu v cíleném segmentu a to na otevřený standard Compute Express Link (CXL), který umožňuje rychlé spojení mezi procesorem a pamětí na sběrnici PCI Express. Za standardem CXL stojí nejen Intel, ale i většina velkých hráčů v oboru jako Cisco, Dell EMC, Facebook, Google, HPE, Huawei, Microsoft, Nvidia, AMD, Samsung a spousta dalších.

Diskuze (6) Další článek: Nadzvukové letadlo NASA nemá čelní okno. Jak se budou piloti dívat ven?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,