Intel Edison: kompletní počítač o velikosti SD karty [CES]

Intel představil platformu Edison postavenou na čipech Quark, ukázal různá chytrá zařízení na tělo – třeba i ve formě sluchátek s akcelerometrem a měřením tepu nebo chytrý hrníček.
Kapitoly článku

3D sken a 3D tisk

O trojrozměrném snímání RealSense 3D jsme vás informovali včera v podrobném článku, tentokrát Intel ukázal spojení s 3D tiskárnou Cubify.

Pomocí tabletu tak bylo možné nasnímat prostorový objekt, v reálném čase ho upravit a datový soubor okamžitě poslat do 3D tiskárny, kde byl objekt vytištěný z různého materiálu dle potřeby. Brian Krzanich se zmínil o materiálech jako kov, plast ale i čokolády nebo cukru. Možnosti jsou tak obrovské.

Každý se může stát tvůrcem a začít podnikat se svými výrobky. Už není nutné vyrábět velké série, které vyžadují velké investice a omezují tak kreativitu a strategii různorodosti produktů.

Nové Steam počítače – miniaturní herní konzole do obýváku

Na prezentaci zavítal i Gabe Newell, který představil nejen koncept Steam konzolí, které už nyní vyrábí více než desítka výrobců, ale také ukázal miniaturní řešení od Gigabytu.

front.jpg
Gigabyte Brix coby miniaturní herní konzole Steam

I když nejde o výkonný herní počítač, v malé krabičce je dostatek výkonu pro hraní většiny her v přijatelném rozlišení a kvalitě. Steam OS je postavený na Linuxu a stará se o kompletní synchronizaci dat s vaším profilem, takže můžete hrát na různých počítačích bez toho, aniž byste ztratili byť poslední uložený postup ve vaší oblíbené hře.

Ochrana od Intelu pro mobilní zařízení zdarma

V rámci zabezpečení všech současných i budoucích mobilních a chytrých zařízení různého druhu využívá Intel svou pozici vlastníka McAfee a oznámil, že tento bezpečnostní software bude pro mobilní zařízení zdarma. Oznámil ale změnu názvu na Intel Security.

Cílem je tak nabídnout přidanou hodnotu v podobě integrované bezpečnosti zařízení, které jsou postavené na platformě Intelu. Ochrana uživatelů je určitě důležitá část budoucích chytrých zařízení, na kterou se často zapomíná, takže tento krok lze hodnotit opravdu pozitivně.

Intel bojuje proti válečným konfliktům po svém

Poměrně velkým překvapení bylo oficiální oznámení Intelu, že všechny čipy vyrobené v roce 2014 už budou pocházet pouze ze zdrojů, které nepodporují válečný konflikt.

Intel se tak snaží podobně jako Apple více kontrolovat všechny procesy dodavatelského řetězce, aby případné peníze, které Intel platí například za nerosty typu zlato, wolfram, cín nebo tantal nebyly využívány pro jakýkoli typ válčených konfliktů v kritických oblastech. Intel zmiňoval především Demokratickou republiku Kongo, u které vycházel z informací OSN. Intel vyzval i další výrobce, aby v tomto směru také začaly dělat potřebné kroky.

Kompletní prezentace na videu

Pokud si chcete celou přednášku užít, zde můžete vidět celý záznam:

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,