Instagram

Instagram zavedl možnost „přišpendlení“ komentářů. Funkce má pomoci vymýtit z diskuzí nenávist

Funkci, která je na Youtube, Twitteru a Facebooku dostupná již několik let, zavedl konečně tento týden Instagram. Sociální síť oznámila, že od úterý bude možné označovat jisté komentáře pod příspěvky za důležité a tzv. je přišpendlovat na vrchol konverzací. Novinka má pomoci lépe moderovat diskuze, aby v nich nebylo tolik nenávisti. 

Sociální síť o kroku informovala mimo jiné na Twitteru. I v tomto příspěvku upozorňuje, že funkce je primárně určena k moderování diskuzí, protože přišpendlený komentář dokáže předurčit tón, jakým lidé budou v diskuzích hovořit.

Autoři příspěvků dostanou možnost přišpendlit až tři komentáře, přičemž vybrat si můžou kterýkoliv. Stačí na ně kliknout a kromě možnosti smazání nově uvidí i ikonku špendlíku. Dostupné by to již mělo být pro všechny uživatele, i když někdo mohl funkci vidět dříve - Instagram ji od května testoval. 

Diskuze na sociálních sítích, včetně Instagramu, jsou velké téma posledních týdnů. Firmy opakovaně čelí kritice, že proti šíření nenávisti a dezinformací nepodnikají dostatek kroků, což bylo zejména při panující pandemii mimořádně důležité.

Instagram se na tom ale snaží pracovat, k moderování diskuzí povolal umělou inteligenci, která urážlivé komentáře rovnou maže. Pokud navíc chtějí lidé zveřejnit něco, co má potenciál ublížit, sociální síť ho varuje. Přišpendlené komentáře v tomto kontextu nejsou příliš velkým krokem, ale je to kus skládačky, který pomůže vytvořit bezpečnější prostředí. 

Diskuze (8) Další článek: První testy desktopového počítače od Huawei, který má i čínské procesory Kunpeng

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,