Facebook | Sociální sítě | Instagram

Instagram začne omezovat příspěvky, které neporušují pravidla, ale jsou nevhodné

Na sociálních sítích je běžné, že některé typy obsahu jsou zakázané, typicky se jedná o obsah pro dospělé. Některý obsah ale přímo podmínkám neodporuje, přesto jej ale mnozí považují za nevhodný. Přesně takovéto příspěvky nyní Instagram začne potlačovat a zobrazí je menšímu množství uživatelů.

Penalizace se dočkají příspěvky, které budou sexuálně sugestivní, násilné či jinak nevhodné. Na profilech uživatelů zůstanou nadále, mohou ale zmizet z vyhledávání skrze hashtagy a méně budou vidět i v rámci hlavního feedu příspěvků, pokud daný účet nesledujete.

Krok Instagramu je částečně pochopitelný, chce se profilovat jako bezpečná sociální síť, mnoho uživatelů ale zřejmě nebude příliš nadšené. Například nahé fotografie jsou na platformě zcela zakázány, výjimku pouze tvoří fotografie soch, uměleckých děl či kojících žen. Krom tedy očividného omezení polonahých fotografií se ale může změna dotknou i nejrůznějších vtipků, pokud tak Instagram uzná za vhodné. Bohužel prozatím neexistuje způsob, jakým zjistit, zda byl i váš příspěvek omezen.

Newyorská knihovna konvertuje klasické romány na Instagram:

Zdroj: The Next Web

Diskuze (26) Další článek: Acer vychrlil nové počítače pro tento rok: je znát, že už nechce být levnou značkou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,