Sociální sítě | Web | Instagram

Instagram umožní přidat příspěvek z webu. Funkci už interně testuje

Instagram roste na oblibě a byť nabízí webové rozhraní, nejde tu vytvořit příspěvek. Běžní uživatelé je mohou vkládat jen skrze mobilní aplikaci. To by se ale mělo změnit – vývojáři již interně testují možnost publikování příspěvků z webu.

Omezení na mobilní telefony u Instagramu je již od jeho počátku, už na samotnou webovou verzi jsme museli čekat pár let. Od doby, co jej koupil Facebook, dochází k čím dál pevnějšímu propojení s jeho systémy a například firemní uživatelé již dnes mohou publikovat na Instagram z webu (nástroj Creator Studio). Ten umožňuje publikovat nejen klasické příspěvky, ale i příběhy či videa na IGTV.

Běžní uživatelé takovou možnost nemají. Buď se mohou uchýlit k některému z doplňků pro prohlížeče, které načítají mobilní verzi webu (zde Instagram přidávání většinou neblokuje), nebo vzít do ruky telefon. Uživatel Alessandro Paluzzi ale na Twitteru zveřejnil screenshoty, kde ukazuje chystané rozhraní Instagramu pro vkládání příspěvků na web. Kromě prostého nahrání je možné nastavit i filtry, přidat tag apod., není zde tak příliš velký rozdíl od přidání z telefonu.

Funkce je prozatím bohužel testována pouze interně, snad se ale brzy objeví pro všechny a odpadne tak nutnost pro nahrání fotky lovit telefon.

Diskuze (5) Další článek: Google s tmavým režimem bude i na desktopu. Šťastlivci už si ho mohou vyzkoušet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,