Instagram

Instagram omylem spustil lidem horizontální prohlížení. Ti z toho šíleli

Na mnohé uživatele Instagramu čekalo ve čtvrtek nemilé překvapení. Když otevřeli aplikaci, prohlížení obrázků neprobíhalo klasicky vertikálně, ale horizontálně. Šlo o test, který Instagram omylem spustil větší skupině lidí a ti byli změnou velmi nepříjemně překvapeni.

Uživatelé po zapnutí aplikace uviděli hlášku „Introducing a New Way to Move Through Post (Představuje nový způsob, jak se pohybovat příspěvky)“ a obrázky již nešlo prohlížet způsobem od shora dolů, jen zprava doleva. Jinak aplikace fungovala klasicky.

Že se podobná změna blíží, se spekulovalo letos v říjnu. Horizontální prohlížení se mělo dostat do záložky, kde lidé objevují příspěvky od cizích uživatelů. I tehdy tiskový mluvčí Instagramu potvrdil, že „společnost neustále testuje nové způsoby, jak si užít čas strávený na Instagramu“. Zároveň ale dodal, že na hlavní stránku by se změna dostat neměla.

O dva měsíce později se přece jen dostala a lidé nejsou rádi. Twitter poslední hodiny doslova zaplavily stížnosti, kde uživatelé na změnu nadávají a nejsou s ní nespokojeni. Šéf Instagramu Adam Mosseri proto ve čtvrtek vysvětlil, co se děje.

Instagram se nechce trvale přesunout na horizontální prohlížení příspěvků. Podle něj šlo jen o test, které společnost provádí neustále, tento se však omylem dostal k většímu množství uživatelů než neměl. Všichni, kterým se aplikace změnila, by ji zas měli mít při starém.

Mosseri tak alespoň dostal jasnou odezvu na horizontální prohlížení. Lidé ho nechtějí a Instagram se ho zřejmě po této zkušenosti přestane zkoušet prosadit.

Diskuze (13) Další článek: Záplata pro Internet Explorer způsobuje problémy na noteboocích Lenovo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,