Sociální sítě | Instagram

Instagram má hromadu novinek. Třeba konečně umožní posílat obrázky i přes počítač

Instagram tento týden oznámil celou řadu nových funkcí, včetně jedné, po které uživatelé volali dlouhé roky. Obrázky a videa konečně bude možné nahrávat i přes desktop, dosud to bylo umožněno jen lidem, kteří se účastnili testování. Zároveň příspěvky budou moci mít více jak jednoho autora, kdy každý se o získané lajky a zobrazení podělí s tím druhý.

Jelikož Instagram byl od začátku primárně řešen jako mobilní aplikace, jeho desktopová forma nebyla příliš užitečná. Vlastně nejdříve téměř nefungovala, pak se alespoň naučila pořádně zobrazovat příspěvky, ale to bylo zhruba všechno. Sdílet obsah přes desktop jste oficiální cestou nemohli, byť bylo možné se uchýlit k nástrojům třetích stran.

Sociální síť tento týden uznala, že trochu zaspala, uživatelé po funkci volali doslova roky a tak ji konečně globálně spouští. Od čtvrtka budou moci všichni sdílet obsah na Instagram i přes desktop, jediná limitace bude ta, že videa nesmí být delší jak minutu.

Novinek ale přijde daleko více, i když některé teprve ve zkušební formě. Jednou z nich je funkce Collab, kdy příspěvky budou moci uvést spoluautorství. V reálu to bude fungovat následovně - jakmile budete chtít sdílet příspěvek, před jeho finálním zveřejněním dostanete možnost přizvat další účet. Pokud přijme, pod výslednou fotkou nebo videem budou uvedeny oba účty a na obou účtech se pak příspěvek objeví. Sdílené budou i lajky a zobrazení.

Instagram také přidá novou cestu pro tvorbu finančních sbírek pro neziskové organizace, jejich založení se bude nacházet pod stejným tlačítkem jako sdílení veškerého ostatního obsahu.

Nakonec se mají na co těšit i fanoušci Reels, konkurence TikToku. Krátká videa získají nové hudební efekty, jeden roztančí obraz do rytmu, druhý automaticky vygeneruje 3D text skladby, který se opět bude vlnit podle přítomných zvuků. TikTok nedávno přidal filtrů celou řadu, tak Instagram nemohl zůstat pozadu.

Diskuze (1) Další článek: Z VESMÍRU: Satelitní safari, orbitální hotely a jiné drahé kratochvíle

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,