Webkamera

Insta360 Link je chytrá webkamera na gimbalu. Najde si vás i to, co chcete ukázat

Firmu Insta360 máme spojenou hlavně s 360° případně akčními kamerami. Jejich nový kamerový přírůstek do zdánlivě klidnějšího prostředí práce před počítačem ale nabízí mnohem víc, než byste čekali i třeba od prémiové webkamery.

Insta360 Link se sice chová jako běžná webkamera – připojuje se přes USB-C k počítači, hlásí se v systému jako kamera – současně ale má ale snímací čip umístěný na gimbalu.

Podobně uchycené kamery většinou slouží pro stabilizovaný obraz v pohybu, u statické webkamery tak gimbal nedává moc smysl, ve skutečnosti ale umí několik zajímavých vychytávek.

image.png

Díky natáčení lépe sleduje pohyb před objektivem. Tam, kde ostatní kamery ořezávají záběr se širokým ohniskem a snižují si tak kvalitu obrazu a rozlišení, díky gimbalu se stále natáčí až v rozlišení 4K/60. 

Podobně jako iPhony s chystanou novou verzí iOS podporuje Insta360 Link také snímání prostoru na stole před počítačem. Nejen že si sklopí pohled, ale současně i opraví geometrii, aby před počítačem položený papír vypadal jak snímaný kolmo seshora.

image.png

Učitelé ocení i další vychytávku: kolem tabule upevníte čtyři předtištěné značky a po gestu rukou kamera najde tabuli, vyrovná jejií geometrii a zvětší ji, aby pokryla rovně celý záběr kamery. Dalším gestem se kamera vrátí na sledování obličeje před tabulí.

Díky gimbalu umí kamera lépe chránit soukromí. Když se nepoužívá, sklopí objektiv, abyste neměli pocit stálého dohledu.

Kvůli funkční výbavě, gimbalu nebo velkému (1 inch type) čipu není Insta360 Link běžnou webkamerou a tomu bohužel odpovídá i vyšší cena. Prodává se za 370 Euro tedy přibližně za devět tisíc korun. Dokáže ale také více, než jiné kamery či fotoaparáty v této ceně.

Diskuze (3) Další článek: K americkému námořnictvu se připojila robotická minolovka. K likvidaci min nepotřebuje posádku

Témata článku: , , , , , , , , ,