Apple | Počítače | iMac

iMac Pro bude od zítřka v prodeji. Základní konfigurace za 150 tisíc

13. prosince 2017
Co je to ripple SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT

Apple ve čtvrtek spustí prodeje nového iMacu Pro. Chce jím zaujmout desktopové profesionály, kteří chtějí maximální procesorový, grafický i diskový výkon v elegantním balením a rovnou i s kvalitním 5K displejem.

I když Apple už dříve avizoval, že chystá novou generaci klasického Macu Pro, který nabídne možnost upgradu a další výhody, nedočkáme se ho dříve než v příštím roce. Do té doby se nejvýkonnějším počítačem od Applu stává právě iMac Pro, který bude dodáván až s 18jádrovým procesorem Intel Xeon, až 128 GB ECC paměti, 4TB SSD a 16GB (HBM2) grafickou kartou Radeon Pro Vega 64.

Zítra ale bude možné objednat jen konfiguraci s maximálně 10jádrovým procesorem, chystaná varianta s 14jádrovým a 18jádrovým procesorem Xeon bude k dispozici až začátkem příštího roku.

První recenzenti už dostali nový iMac Pro v 10jádrové konfiguraci na testování a ohlasy jsou zatím velmi kladné – iMac je tichý, kompaktní a samozřejmě extrémně výkonný stroj, se kterým se efektivně střihají i 8K videa v profesionálních programech.

Není to rozhodně stroj pro běžné použití, na které stačí klasický iMac či MacBooky. Hlavní negativem je nemožnost rozšíření a počítač si tak stejně jako iPhone, iPad, MacBook a další zařízení kupujete v pevné konfiguraci.

Ukázky na videu:

Na nejluxusnější a nejvýkonnější počítač od Applu si ale připravte dostatek peněz, cena za základní konfiguraci totiž začíná na 4 999 dolarů, tedy přibližně 150 tisíc korun.

Více informací na webu Applu.

Diskuze (79) Další článek: Co je to ripple

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,