Chytrá domácnost | IKEA

IKEA má chytré rolety na okna. Ovládají se na dálku a skrze HomeKit či Google Home

IKEA ukázala chytré rolety, které jsou na dálkové ovládání a dají se propojit i s Apple HomeKitem a Google Asistentem. Jejich prodej startuje již příští měsíc v sousedním Německu za poměrně příznivou cenu.

Nové rolety Kadrilj a Fyrtur obsahují malý modul na tužkové baterie, který umožňuje za pomoci dálkového ovládání rolety stahovat či vytahovat. Propojit jej lze i se stávajícím systémem TRÅDFRI, díky čemuž lze rolety ovládat i z mobilní aplikace či skrze Apple HomeKit a Google Home. IKEA také využije stávající produkty a nový systém by měl jít bez větších problémů propojit i s řadou Vidga.

Součástí systému TRÅDFRI je i pohybový senzor:

Dostupné jsou v pěti různých velikostech a dvou provedeních, přičemž Kadrilj je více průsvitný, zatímco Fyrtur více stíní. Zahájení prodeje je plánováno na 2. února v sousedním Německu, cena se bude pohybovat od 99 až po 155 eur. S ohledem na dostupnost chytrých žárovek i u nás je pravděpodobné, že IKEA i tyto rolety doveze k nám.

Levný základ chytré domácnosti? Vyzkoušejte Google Home Mini

Diskuze (26) Další článek: Razer vylepšil svůj notebook Blade o karty GeForce RTX. Ukázal také verzi s OLED displejem [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,