IKEA | Příslušenství

IKEA chystá sérii doplňků pro eSport. Koupíte je jen přes aplikaci

Švédský nábytkářský výrobce IKEA se dal dohromady se společností UNYQ a přichází se sérií doplňků, které budou určeny pro eSport a lidi, kteří mají při ovládání počítačů problémy s pohybem. Výrobky bude možné koupit jen přes aplikaci IKEA nebo UNYQ, informuje server Engadget

UNYQ je globální firma zabývající se návrhem a prodejem právě produktů určených pro osoby s pohybovými problémy jako je skolióza. Vyrábí je na míru pomocí 3D tisku a v portfoliu má například personalizované prostetické končetiny. 

IKEA se v jejich přístupu inspirovala a nová série produktů, nazvaná UPPKOPPLA, bude pomáhat s ovládáním počítačů lidem s omezeními. Zároveň je mohou využívat profesionální hráči počítačových her. Výrobce nábytku produkty představil na své každoroční designérské konferenci ve Švédsku.

Jde o doplňky jako například biometrická podložka pod zápěstí, díky které máte menší šanci, že se vám při intenzivním hraním zápěstí pohmoždí nebo dostanete tzv. syndrom počítačové myši. A protože je biometrická, přes aplikaci a kameru v telefonu se dokáže uzpůsobit přímo vašemu zápěstí. 

V nabídce je také držák kabelu na myš, který zajistí, že kabel nebude překážet a člověk může vykonávat preciznější pohyby. V eSportu se běžně nepoužívají bezdrátové myši kvůli jejich horší prodlevě. A pak IKEA chystá texturované klávesy pro klávesnice, které nejsou tak kluzké jako ty standardní. 

Produkty tohoto typu se obvykle prodávají jako profesionální vybavení k eSportu a jejich cena tomu odpovídá. Pod hlavičkou IKEA by ovšem nemusely stát tolik a pořídit by si je mohli i běžnější hráči. 

„Je až neuvěřitelné, jak neprozkoumaná tato oblast herního průmyslu je,“ komentoval novou sérii šéf Area Academy Tommy Ingemarsson, švédské vzdělávací instituce v oblasti eSportu. „Všichni pořád řeší hardware, ale všechno ostatní je ignorováno,“ říká. 

Diskuze (1) Další článek: Spalovací motory mohou přežít další škrcení emisních limitů. Spásu nabízí turbo z Brna

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,