iiyama Pro Lite 38e: téměř domů

LCD panel Pro Lite 38e je členem nové řady produktů, s nimiž přišla iiyama na trh v nedávné době.
Pavel Broža: LCD panel Pro Lite 38e je členem nové řady produktů, s nimiž přišla iiyama na trh v nedávné době.

Panel spící bdící
Viditelná úhlopříčka 15" umožňuje zobrazit rozlišení až 1 024 × 768 bodů. Na předním panelu jsou pod displejem tři tlačítka pro ovládání nabídky OSD a úplně vpravo pak dioda signalizující zapnutý, spící, nebo vypnutý panel. Na pravé straně podstavce najdete zdířku pro připojení monitoru do elektrické sítě a síťový vypínač. Na panelu Pro Lite 38e není umístěn rozbočovač USB – pro základní použití počítače není nutný a navíc to ušetří i několik tisíc.

Bohaté menu
Nabídka OSD je u panelu rozdělena do tří stránek, v nichž je roztříděna podle funkcí. Vedle klasických možností najdete navíc položku Color Enhancer a Auto Balance. První z nich umožní zobrazit na displeji plné barvy, tedy true color (jinak je vidět "pouze" 16bitová barva). Druhá položka umožňuje automaticky naladit barevnost zobrazení. Malou nevýhodou nabídky je, že se nedá ručně vypnout; musíte vždy počkat pár sekund, než sama zmizí.

Od okraje k okraji
Ostrost a barvy obrazu jsou dobré, doba odezvy postačuje i pro sledování celoobrazovkového filmu. Obraz při nižších rozlišeních je vždy roztáhnut od okraje k okraji a digitálně vyhlazen, jak bývá zvykem. Samozřejmě za určitou ztrátu ostrosti a kontrastu. Málokdo však bude používat jiné rozlišení než nejvyšší – proč taky. Podstavec panelu není otočný a velikost úhlu, kdy je ještě obraz vidět, je horizontálně 110 stupňů, vertikálně pak 90.

Panel je zajímavou koupí pro ty, kdo nepožadují to nejlepší a zároveň se nespokojí s šedým průměrem. Jistě, Pro Lite 38e má svoje mouchy, ale na druhou stranu, kdo je nemá.

panel LCD
iiyama Pro Lite 38e
Zdroj: iiyama Czech, Praha
Telefon: (02) 83 84 12 15
Infolinka: 0800 10 34 35
Cena: 42 999 Kč bez DPH
52 450 Kč vč. DPH
Záruka: 3 roky
Parametry: úhlopříčka 15" (38 cm), maximální rozlišení 1 204 × 768 pixelů při 75 Hz, rozměry 390 × 360 × 198 mm, hmotnost 5,5 kg, TCO’99
Váš názor Další článek: Jak vytunelovat cizí účet u EuroTelu

Témata článku: , , , , , , , , ,