Internet | Chytrá domácnost | IFTTT

IFTTT láká na nové funkce, chystá vylepšenou správu appletů a další novinky

Před více než měsícem postavila automatizační služba IFTTT své uživatele před nelehké dilema: buď přejdou na placený tarif Pro, nebo se budou muset smířit s maximálně třemi applety. Platící zákazníci si mohou zvolit výši měsíčního poplatku ve výši nejméně 1,99 dolarů měsíčně. Původně měla být tato možnost dostupná jen do 7. října, nicméně nabídka byla prodloužena až do 31. října. Od 1. listopadu přijde IFTTT Pro na 3,99 dolarů měsíčně (cca 90 Kč).

Hlavní rozdíl mezi bezplatným a placeným tarifem spočíval v počtu appletů, nicméně chystají se další změny. Je celkem logické, že by platící uživatelé měli za své peníze dostat víc než ti, kteří neplatí. Provozovatel služby proto představil plán novinek, které lze očekávat v dohledné budoucnosti.

Nové funkce pro předplatitele

Zatím je vše ve stádiu příprav. Platící uživatelé se mohou těšit například na možnost klonování a upravování vlastních appletů. Applety vytvořené komunitou bude možné kopírovat a aktualizovat, aby si je uživatelé mohli přizpůsobit pro konkrétní způsob použití.

Uživatelé placeného tarifu budou brzy moci použít v jednom appletu vícekrát stejnou akci, v jednoduchém uživatelském rozhraní vytvořit podmíněnou logiku (KDYŽ/A/NEBO) a dostanou možnost výběru více spouštěčů a akcí v rámci jednoho appletu.

Jednou z novinek, která je funkční již nyní, je snadnější vyhledávání a organizace appletů. Nově lze také prohlížet archivované applety a v případě potřeby je možné je obnovit. Uživatelé IFTTT Pro se mohou těšit také na další funkce pro správu, jako je publikování svých appletů včetně možnosti sledování jejich použití v komunitě.

Chystá se spousta vylepšení

Ruší se také některá omezení – například denní limit počtu příspěvků publikovaných na sociální síti Twitter byl zvýšen ze 25 na 50. „Vážíme si vaší podpory a chceme udělat vše, co je v našich silách, abychom vám pomohli vytěžit z IFTTT maximum.“ uvádí produktový ředitel Jeff Spitulnik.

Vývojáři si uvědomují, že to, jak služba vypadá, může být stejně důležité jako to, jak funguje. V případě IFTTT je design tak trochu svérázný, nicméně pracuje se na jeho aktualizaci, která má zlepšit „vyhledatelnost“ služeb a poskytovat více podrobností o tom, jaké funkce podporují.

„Vyslyšeli jsme vaše požadavky na uživatelsky přívětivější prostředí a brzy spustíme vylepšení jak na webu, tak v aplikacích, díky nimž bude vytváření pokročilých appletů v IFTTT Pro ještě snazší.“ slibuje Spitulnik.

Diskuze (3) Další článek: Intel ztrácí dech. Už se to projevuje ve finančních výsledcích a ceny akcií padají

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,