IFS Aplikace klíčem norského výrobce papíru pro zvýšení zisku o 14 mil. USD ročně

ifsPeterson Group, největší norský výrobce papíru a obalové techniky, rozšiřuje spolupráci s IFS. IFS Aplikace budou implementovány jako standardní systém podnikových aplikací napříč celou skupinou. Některé společnosti ze skupiny Peterson využívají řešení IFS již od roku 1998, což vedlo k významnému snížení jejich nákladů.

„Součástí našeho akčního programu na zvýšení zisku je koordinace finančních, nákupních a HR funkcí společně se zlepšením efektivnosti podnikových procesů. Cílem je navýšení ročního zisku o 100 mil. NOK, cca 14 mil. USD. Klíčovým prvkem tohoto programu je implementace IFS Aplikací 2004 v celé skupině,“ říká Martin Dombestein, president a generální ředitel společnosti M. Peterson & Søn AS.
Rámcová smlouva, která pokrývá software, servis a údržbu, má potenciální hodnotu 2,6 mil. USD a bude platit až do léta 2006. Peterson právě realizuje implementaci funkcí společného manažerského reportingu pro oblast financí a nákupu. Smluvní cena této části rámcové smlouvy činí 1,3 mil. USD.
Některé společnosti ze skupiny Peterson úspěšně používaly komponenty IFS Aplikací pro finance, CRM, údržbu a logistiku ještě před uzavřením dohody o rozšíření spolupráce.
„Dohoda ukazuje, že naše řešení je vynikajícím nástrojem pro vytvoření vyšších zisků v podnikání našich zákazníků. IFS tak posiluje pozici mezi dodavateli podnikových aplikací ve zpracovatelském průmyslu. IFS má v tomto odvětví řadu významných zákazníků, např. Stora Enso, Holmen, SCA a Billerud ve Švédsku, Visy Paper v Austrálii a Shandong Rizhao SSYMB Pulp & Paper v Číně,“ říká Glenn Arnesen, generální ředitel IFS Norway.
O společnosti Peterson
Společnost M. Peterson & Søn AS vyrábí papír a obalovou techniku ve svých osmi závodech v Norsku, Švédsku, Dánsku a Finsku. Obrat společnosti dosahuje přibližně 2,5 mld. NOK, z čehož 70 % připadá na export. Peterson zaměstnává 1400 stálých zaměstnanců pracujících v Peterson Paper & Board a Peterson Emballasje. Společnost je v soukromém vlastnictví a má sídlo v Norsku.
O IFS a IFS Aplikacích (www.ifs.cz)
Přímé zastoupení IFS AB pro Českou a Slovenskou republiku, IFS Czech, s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000. V současné době má IFS Czech 17 zákazníků a k dispozici více než 100 odborníků, kteří jsou schopni i ve spolupráci se svými kolegy z celého světa plnohodnotně zajišťovat lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu.
IFS vyvíjí a dodává podnikové aplikace založené na komponentové architektuře pro střední a velké podniky. IFS Aplikace, které jsou založeny na webové a portálové technologii, nabízí více než 60 podnikových aplikačních komponent, které jsou určeny pro podporu řízení výroby, dodavatelských řetězců, řízení vztahů se zákazníky, financí, engineeringu, údržby a lidských zdrojů. IFS poskytuje zákazníkům možnost postupné implementace jednoduchého a otevřeného systému podnikových aplikací.
Společnost IFS je jeden z vedoucích globálních dodavatelů podnikových aplikací ve 45 zemích celého světa s 350.000 uživateli. Společnost je zapsána na Burze cenných papírů Stockholm (XSSE:IFS).
Další informace poskytne:
Ivana Duchoňová
Marketing manager
IFS Czech
Tel. +420 234 066 800
Email: ivana.duchonova@ifs.cz

Diskuze (2) Další článek: TechEd: Ptejte se vedoucího pracovníka pro bezpečnostní strategii

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,