IBM mění pohled na notebooky i papírové bloky

Diskuze čtenářů k článku

jan vlcinsky  |  20. 04. 2001 19:44

Mucete presneji popsat styl prace s tim blokem? Presne jsem to asi nepochopil.

Konkretne:
Jak blok vypada, ma listy, jsou pairove, kolik jich je?

Kdyz do bloku pisi, vidim, co jsem napsal? Jak dlouho je to videt?

Co se pak danymi poznamkami dela, kdyz je chci zpracovat - prevadi se to nejak na texty, obrazky apod?

Muzete popsat nejaky typicky priklad pouziti spojeni bloku a toho pocitace? Napr. zapis poznamek ze schuzky, zpracovani nacrtku apod?

Dekuji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jana  |  20. 04. 2001 19:44

Na to bych Vám zhruba mohla odpovědět, protože jsem TransNote měla předevčírem v ruce.

Jsou to desky, které když rozevřete, vlevo je notebook a vpravo blok papíru. Notebook má stojánek, takže je možné si ho opřít do svislé polohy. Tím se Vám odhalí klávesnice, která je schovaná pod ležícím notebookem. Je velmi pohodlná (velikost 95%, chytře udělané klávesy), při zavřených deskách by člověk nečekal, že se tam vejde .

Dobrý fígl je, že notebook je na stojánku otočný, takže když sedíte naproti někomu při jednání, můžete k němu otočít obrazovku a tlačítkem také pochopitelně obraz.

Informace do obrazovky můžete dostávat třemi způsoby:

1) Standardní klávesnice + TrackPoint

2) Dotykovým displejem, na který můžete tlačit buďto vlastním prstem, nebo hrotem na konci speciální tužky na čmárání do bloku (něco jako stylus u WorkPadu).

3) Pod blokem je umístěn tablet, který digitalizuje a přenáší do bloku všechno, co tam namalujete a napíšete (tedy v případě, že ho zapnete). Snímá údaje až přes 20 stránek v bloku. Stránky jsou ukládány do flash paměti, vejde se jich tam 50. Takže po ukončení práce se sám rozhodnete, co chcete uložit a co ne. Ovládání pohybu mezi stránkami, mazání stránek, přidávání nových apod. je jednoduché - mezi notebookem a blokem je lišta, na které opět přitlačením nástavce pera zadáváte tyto pokyny. Je zde také indikátor stránek.

Mezi stránkami se také můžete pohybovat volbou z displeje, podobně jako v každém grafickém programu.

Na okraji bloku je umístěn držák na tužku, která má nasazovací víčko s hrotem pro ovládání displeje a lišty a to samé má na konci, takže když píšete do bloku, stačí otočit (nebo nasadit víčko) a máte stylus. Je možné použít jakýkoli blok rozměrů A4.

Musím říci, že se mi TransNote hrozně líbil. Měla jsem ho v ruce bohužel velmi krátce, takže informace nejsou zdaleka vyčerpávající. Ale pokusíme se s kolegy sehnat jich co nejvíce a během příštího týdne zpracovat podrobnější popis v informační části našeho obchodu.

Zdraví Jana B., www.topbooky.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor