Operační systémy | Ubuntu

I Ubuntu může být hezké. Předělali jsme ho do podoby macOS

  • Výchozí vzhled Unity se v Ubuntu nemusí líbit každému
  • macOS je v mnohém líbivějším systémem
  • Díky několika doplňkům jsme Ubuntu předělali na macOS

Jednou z výhod linuxových systémů je možnost výběru pracovního prostředí z velkého množství variant. Uživatelé nejrozšířenější distribuce Ubuntu tak budou znát výchozí Unity či oblíbený Gnome, ale i odlehčené XFCE nebo LXDE. Kromě těchto rozhraní lze ale sáhnout i k vlastním úpravám s použitím komunitních balíků, které mohou výchozí vzhled systému kompletně přetvořit.

A podobně jako u Windows je i v případě Ubuntu oblíbenou kratochvílí přestavba systému na macOS. My jsme si ji vyzkoušeli inspirováni postupem zveřejněným na webu Omgubuntu. Teď vám ukážeme, jak na to a jak vypadá výsledek.

Screenshot from 2017-03-27 04-16-52.pngScreenshot from 2017-03-27 04-33-12.png
Výchozí vzhled Ubuntu s prostředím Unity vlevo a vpravo Ubuntu po přestavbě na vzhled macOS, kterého se snažíme dosáhnout

Nainstalujte Gnome

V případě, že ve svém Ubuntu používáte výchozí Unity, pak bude třeba pro zjednodušení celého procesu doinstalovat Gnome Shell. Právě pro ten je připraveno největší množství doplňků a rozšíření, které při celkové změně vzhledu pomohou. Nejjednodušší cestou je pomocí odkazu níže, případě přímo přes Centrum aplikací. Zároveň doinstalujte také ovládací utilitu Tweak Tool.

Po instalaci obou komponent se ze systému odhlašte a na přihlašovací obrazovce změňte rozhraní na Gnome. Po zadání hesla a přihlášení se ocitnete v novém rozhraní, které se stane výchozí pozicí pro přetvoření do macOS.

Diskuze (71) Další článek: Unikátní fotografie: takto vypadala keynote Applu v roce 1984

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,