I na Spotify se objevují případy obtěžování. Blokování uživatelů ale služba zatím nezavede

Zablokovat jiného uživatele mohou lidé prakticky na všech internetových službách. Občas prostě člověk nechce, aby jiný člověk viděl jeho příspěvky. Existuje ale jedna služba, kde to nelze, a uživatelům pomalu začíná docházet trpělivost - na Spotify. Protože kupodivu i skrze hudbu, kterou člověk poslouchá, je možné někoho vydírat. Spotify, jak se zdá, to ale moc nezajímá.

Blokování followerů na Spotify může znít jako něco, co není třeba - přece jen, jde tam o hudbu a nic jiného. Informace, co člověk poslouchá, je ovšem také poměrně osobní, a proto se dá zneužít k vydírání, obtěžování nebo prostě jen posmívání.

Spotify má totiž tu vlastnost, že automaticky na profilu uživatele ukazuje, jakou hudbu poslouchal naposledy, co poslouchá nejčastěji, jeho playlisty apod. Člověk si může ukazování těchto informací vypnout, ale lze to vypnout jen pro všechny lidi zároveň. Nastavit, aby jeden člověk informace viděl a druhý ne, není možné.

Mnoho lidi se ale dostalo do situace, kdy právě pro určitého člověka chtělo tyto informace vypnout. Protože je skrze ně například obtěžuje. BuzzFeed News přinesly příběh slečny, která popsala, jak jí pomocí historie poslouchání hudby obtěžoval bývalý partner. Podobné příběhy lze najít i na fórech Spotify. Všichni tito lidé si stěžují, že na službě neexistuje možnost zablokovat uživatele a Spotify nic v tomto ohledu nepodniká.

Ani v oficiálním vyjádření se společnost netají tím, že nic podobného v bližší době nechystá. Zástupce Spotify pro BuzzFeed uvedl, že „pro funkci blokování lidí nemají časový rámec“. A to přesto, že na fóru nedávno označili tento požádavek za „dobrý nápad“. Lidem tak prozatím nezbyde nic jiného, než zvolit totální soukromí přede všemi.

Diskuze (12) Další článek: Test Acer Predator Helios 500: Výkon GTX 1080 za cenu GTX 1070

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,