NAS | Pevné disky | Western Digital

Hybridní disk od WD se skládá z 20TB HDD a 64GB flash paměti

Pokud hledáte opravdu velký disk pro síťové úložiště NAS, které obvykle slouží třeba pro zálohování, společnost Western Digital právě uvádí na trh největší 20TB model s přídavnou flash pamětí.

Pevný disk WD Red Pro s kapacitou 20 TB využívá technologii OptiNAND, takže obsahuje i velkou 64GB iNAND UFS flash paměť, která dokáže urychlit řadu úloh v krátkém čase.

Disk v 3,5palcovém rozměru je vybaven devíti plotnami s technologií ePMR (energy-assisted Perpendicular Magnetic Recording), přičemž ke čtení a zápisu se používá standardní technologie CMR. Každá z devíti ploten má kapacitu 2,2 GB a rotuje rychlostí 7 200 otáček za minutu. Tento model se chlubí i poměrně velkou cache pamětí s kapacitou 512 MB.

Snímek obrazovky 2022-03-02 v 9.55.45.png

Díky těmto parametrům se disk pyšní vysokou propustností až 268 MB/s, což je stále málo na to, aby ho použité rozhraní SATA 6 Gb/s nějak omezovalo. Western Digital u tohoto modelu (WD201KFGX) stanovil maximální množství zapsaných dat za rok na 300 TB a to v rámci pětileté záruky. Koncová cena je stanovena na 500 dolarů, tedy asi 14 tisíc korun.

Diskuze (13) Další článek: „OK, Google. Odežeň komáry!“ Chytrý systém proti otravnému hmyzu lze ovládat hlasem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,