Software | Procesory | Grafické karty

HWiNFO detekuje procesory, které přijdou až příští rok. Rozumí si s AMD Zen 5 i Intel Meteor Lake

HWiNFO je oblíbený malý program zdarma pro detekci hardwaru v počítači nebo notebooku a v nejnovější verzi přidal zajímavé věci z pohledu chystaného hardwaru jak od AMD, tak Intelu.

Ve verzi 7.31 totiž vývojáři uvádí, že program rozpozná procesory AMD s architekturou Zen 5, která dorazí na trh nejdříve až za rok. Čerstvě jsou přitom na trhu modely s architekturou Zen 4 v rámci série Ryzen 7000. Je tak jasné, že už mají programátoři tohoto programu k dispozici potřebná ID pro rozpoznání konkrétního druhu čipu, což usnadní budoucí úniky informací z inženýrských vzorků.

Snímek obrazovky 2022-10-04 v 14.28.16.pngSnímek obrazovky 2022-10-04 v 14.28.29.png

Zároveň ale přidali i detekci chystaných procesorů Core 14. generace (Meteor Lake), které rovněž dorazí nejdříve za rok (na trhu ještě není ani 13. generace čipů Core) a také čipů Granide Rapids pro datacentra. Zlepšilo se čtení senzorů z nových čipsetů AMD X670E a X70 a spousta dalších vylepšení.

HWiNFO lze stáhnout z oficiálních stránek, kde je k dispozici i verze ZIP bez instalace a dokonce i původní varianta pro DOS. Pro rozšíření funkčnosti nabízí i dodatečné moduly.

Diskuze (2) Další článek: Crew-5: Sledujte připojení kosmické lodi Crew Dragon k Mezinárodní vesmírné stanici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,