Hutný balík rozšiřující konfiguraci systému

Chcete zpřístupnit přes 110 položek pro konfiguraci systému?
V jedné diskuzi na Internetu jsem našel zajímavý text, který zapne spoustu možností, jak si upravit systém podle přání, jedná se o běžný REG soubor (parametry.reg, 60 kB), který lze importovat do registrů. Soubor jsem zkontroloval a opravil některé chyby, nechal jsem jej však v původní angličtině (vzhledem k tomu, že je beztak určen pro zkušenější uživatele v tom nevidím tak vážný prohřešek).

Tento soubor po přidání do registrů přidá přes 110 položek do okna s konfigurací složky, jednotlivé položky se ale týkají celého systému, nejen složek, a tak můžete volit od parametrů pro Autorun po konfiguraci omezení v Internet Exploreru. Výhodou je, že jednotlivé položky nemusíte ručně nastavovat v registrech, ale z jednoduchého okna. Známé TweakUI nabízí řadu z těchto možností, ale ne všechny.

Pokud budete chtít tento soubor z registrů naopak vymýtit , smažte v klíči

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE \Microsoft\Windows \CurrentVersion\Explorer\Advanced

jednotlivé podklíče AutoPlay, Desktop, Explorer, Icons, Internet Explorer, Mouse, Restrictions, Sound, StartMenu, TB a Visuals. Tedy jediný podklíč, který tam musí zůstat je Folder, ten v žádném případě nemažte, jinak přijdete o možnost nastavovat složky.

Diskuze (11) Další článek: Mentor s Xilinxem jdou do komunikací

Témata článku: , , , , , , , ,