Hudební drby

Spousta novinek na poli digitálního audia, které se udály v posledním týdnu: Vyhrajte Diamond Rio PMP 300 MP3 Player, Emusic.com koupil Cductive.com, Metallica s novými hity na webu…
Spousta novinek na poli digitálního audia, které se udály v posledním týdnu: Vyhrajte Diamond Rio PMP 300 MP3 Player, Emusic.com koupil Cductive.com, Metallica s novými hity na webu…

Vyhrajte Diamond Rio PMP 300 MP3 Player
RadioSpy.com pořádá zajímavou akci, díky které lze vyhrát MP3man RIO. Pravidla této hry říkají, že pro získání výhry je nutné si vybrat několik MP3 rockových nahrávek na RadioSpy.com. Jde o jakýsi kvíz, ve kterém máte určit název kapely a písničky. V soutěži je 10 písniček, které jsou různě obodovány. Podle bodů a pořadí a konečného vylosování můžete vyhrát Diamond RIO PMP 300.

Emusic.com koupil Cductive.com
Světoznámý server Emusic.com je opět na scéně. Nyní v roli kupujícího. Terčem zájmu je server Cdutive.com, za který Emusic.com zaplatil kolem 38 miliónů dolarů.Cductive.com obsahuje solidní katalog hudebních tvůrců a umělců, kde lze mimo jiné nalézt také skupiny jako je: Blag Flag, The Donnas, Green Day, Iggy Pop a Red Hot Chili Peppers. Spojením těchto dvou serverů vznikne další gigant zabývající se především digitálním audiem, kde se zejména objeví exklusivní hudební nahrávky ve formátu Liquid Audio a MP3.

EDigital se svým novým Internet Music Player
eDigital společně s Texas Instruments již delší dobu připravovali nový multimediální MP3 přehrávač Internet Music Player. Nyní je tento přehrávač již k dispozici nejen na Internetu. IMP disponuje spousty novinkami. V základu stále zůstává na úrovni přehrávačů WinAMP či Sonic. Internet Music Player byl slavnostně předveden také na konané výstavě Comdex a Webnoize 99 17. listopadu tohoto roku. Pokud rádi zkoušíte nové MP3 přehrávače a nemáte vyhraněný pouze jeden, potom stojí IMP určitě za vyzkoušení.

RioPort nabízí nové nahrávky na svém serveru
RioPort v poslední době stále více expanduje v nabídce MP3 nahrávek na svém serveru. Před pár dny na svůj server nově nabízí od SST Records a Cruz Records několik nových písniček. Spousty těchto nahrávek je zdarma. RioPort také podepsal exklusivní smlouvu s těmito nahrávacími společnostmi na dodávku několika stovek nových hudebních nahrávek. Jen pro ukázku se zde například objeví: Black Flag, Soundgarden, Screaming Trees a mnoho dalších. Po další domluvě bude moci RioPort.com nabízet 2-3 písničky z každého alba zdarma. (celkově půjde o 200 – 400 nahrávek). Popularita serveru RioPort.com se mnohonásobně zvýší a přehrávač RIO získá několik nových příznivců.

CDNOW a Liquid Audio
Další nová hudební aliance je na obzoru, tentokráte mezi gigantickým prodejcem Cdnow.com a Liquid Audio. Cílem této aliance je především zvětšení počtu nabízených audio nahrávek na serveru Cdnow.com. Celková nabídka Cdnow.com se tedy mnohonásobně zvedne a v nabídce této firmy bude více jak 5000 hudebních skupin a umělců a více jak 800 nahrávacích společností. Liquid Audio v celém nápadu sehraje roli zprostředkovatele nahrávek ve svém formátu. Cdnow.com se takto zařadí mezi 3 největší distributory e-hudby na celém Internetu.

CoolPlayer Build 5012
CoolPlayer 1.0 beta build 5012 se konečně objevil na Internetu. Dlouhou dobu očekávaný update tohoto přehrávače byl dokončen. V předchozí verzi se objevilo velké množství chyb, které např. znemožňovaly přehrávat delší MP3 soubory. Další novinkou je podpora Windows 2000. CoolPlayer v nové betě podporuje také audio streaming. Nová beta verze je samozřejmě také freeware.

Metallica s novými hity na Internetu
Kdo by neznal jednu z nejpopulárnějších metalových skupin Metallica. Také tato skupina prorazila na Internet nejen se svými oficiálními stránkami. 19. listopadem počínaje se na Internetu budou objevovat hudební nahrávky této skupiny. Fandové mohou zejména očekávat nové album S&M a několik dalších jednotlivých písniček.Více jak 300 web serverům bylo společností Elektra Records umožněno nabízet několik písniček skupiny Metallica ve formátu MP3.
Váš názor Další článek: ADI G710: plochá skutečnost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,